Rize Belediyes'nce Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Bakan Yazıcı, bayramlaştığı vatandaşlarla ilginç diyaloglar yaşadı.

Bir vatandaş bayramlaştığı bakan Yazıcı'ya, “Bir şey var mı?” dedi, sonra da harçlık istedi. Yazıcı, bayramlaştığı ve cebine mandalina koyduğu bir kadından, “Beni bir mandalina ile kandıramazsın” yanıtı alınca güldü. Yazıcı başında fötr şapka ile gelen bir vatandaşa da, “Havan batsın” diye takıldı.

KORUMA MÜDÜRÜNÜN ZOR ANLARI

Bakan Yazıcı, programının sonunda bayramlaştığı çocuklara harçlık verilmesini istedi. Koruma müdürü, bunun üzerine bayramlaşan çocuklara 10'ar lira harçlık uzattı. Ancak bir süre sonra sayıları artan çocuklar koruma müdürünün etrafını sardı. Çadırın dışına çıkan koruma müdüründen harçlık almaya çalışan çocuklar izdihama neden oldu. Caddenin karşısına geçen koruma müdürünü takip eden çocuklar yolu trafiğe kapattı. Çocuklar, “Para bitti” diyerek koşar adımlarla Bakan Hayati Yazıcı’nın yanına giden koruma müdürünün peşini bırakmadı, arkasından koştu. Koruma müdürü, daha sonra Bakan Hayati Yazıcı ile birlikte alandan ayrıldı.