Alanya'daki incelemelerini sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi'nin duvarında asılı fotoğrafın altındaki 'Atatürk zaferden sonra İnönü ve Giresunlu Topal Osman ile' yazısındaki hatayı fark ederek, "Bu Giresunlu Topal Osman değil. Bunu hemen çıkarın. Bu Yarbay Çolak İsmail" diyerek Alanya Müze Müdür Vekili Seher Türkmen'i uyardı.

TURİZMCİLERİN SAVAŞ ENDİŞESİ

Müzedeki diğer fotoğrafları da inceleyen Günay daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin turizmcilerin Türkiye ile Suriye arasında savaş çıkacağı endişesi taşıdıklarını söylemesi üzerine Günay, şunları söyledi:

"İnşallah olmaz. Biz 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine içtenlikle inanmış ve 90 yıldan beri bunu uygulamaya çalışan ülkeyiz. Suriye'de yaşanan insanlık dramı, kendi halkına reva gördüğü haksızlık elbette bizi rahatsız ediyor. Suriye halkı dünyanın herhangi bir yerindeki sıradan bir halk değil. Bizim en uzun sınır komşumuz. Özellikle Suriye'nin kuzeyi ile bizim güneyimizdeki insanların çok yakın aile, akrabalık ilişkileri var. Oradaki zulüm bizi rahatsız ediyor. Temennimiz bir an önce Suriye yönetiminin bu yanlışlardan vazgeçmesi ve ülkesini insan hakları çerçevesinde daha kabul edilir bir noktaya taşımasıdır. Yoksa bizim herhangi bir ülkenin içişlerine müdahale etmek, hele ki silah kullanarak müdahale etmek gibi bir anlayışımız hiç olmadı, olmayacaktır."

YENİ BÜYÜKŞEHİR YASA TASARISI

Bakan Günay, başka bir gazetecinin hazırlanmakta olan Büyükşehir Yasası'na ilişkin sorusu üzerine, çok sayıda belediye olmasını eskiden beri kendisinin de eleştirdiğini hatırlatarak, "Yeni büyükşehir yasasıyla bu sıkıntıdan kurtulacağız" dedi.

Yeni yasayla hizmette hiçbir aksaklık olmayacağına işaret eden Günay, şöyle devam etti:

"İstanbul ve Kocaeli'nde bu yöntem oluşturuluyor. Bazı yerlerde yeni bazı yöntemler geliştirilecek. Bazı ilçe belediyeleri merkez belediyesi gibi özel bir lojistik imkana sahip olacak. Bu bölgede diyelim ki Alanya bir merkez belediye gibi büyük lojistik imkana sahip olacak. Ama 20 kilometrenin içinde 5 belediye olması, 40 tane imar haksızlığı ya da imar farklılığı olmasına yol çalıyor. Bundan uzun vadede zararlı çıkıyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra Manavgat'a gitti.