Demre'de Andriake Antik Kenti'ndeki kazılarda ortaya çıkarılarak restore edilen 'Onurlandırma Anıtları' törenle ziyarete açıldı. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Myra -Andriake kazıları başkanı Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik ve davetliler katıldı.

Açılış öncesinde Andriake Antik Kenti'nde devam eden kazı alanında incelemelerde bulunan Bakan Günay, Prof. Dr. Nevzat Çevik'ten kazı çalışmaları ve kurulması planlanan Likya Müzesi hakkında bilgiler aldı.

'Onurlandırma Anıtları' hakkında da bilgi alan Bakan Günay, törende yaptığı konuşmada, Demre'ye kurulacak Likya Müzesi'nin KDV hariç 8 milyon 600 bin TL'ye mal olacağını söyledi. Bakan Günay, müzenin gelecek yıl bu dönemde açılışını yapacaklarını belirtti. Tören alanında bulunan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, yerel seçimleri kastederek "Seçimden önce açılacak Bakanım" dedi. Bunun üzerine Bakan Günay, "Tabii, Demre Belediye Başkanlığı'na aday olmam için tabii" diye espri yaptı.

'KAPINIZIN ÖNÜNÜ SÜPÜRÜN, ÇİÇEK YETİŞTİRİN'

Bakan Günay, Demre'nin Antalya ve Türkiye turizminin tarih zenginliğiyle bilinen çok güzel merkezlerinden biri olduğunu vurguladı Bakan Günay, "Bölgeye çok sayıda turist geliyor. Sizden rica ediyorum, herkes kapısının önünü süpürsün. O kocaman apartmanların balkonlarından çiçekler sarksın. Bahçenizde begonvil ve benzer çiçekler yetiştirin. Gelen yabancılar burayı pırıl pırıl görsün" dedi.

'BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM'

Konuşmanın ardından Bakan Günay, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Prof. Dr. Nevzat Çevik ve diğer protokol üyeleri birlikte kurdeleyi keserek anıtı ziyarete açtı. Bakan Günay kurdeleyi kestiği sırada Belediye Başkanı Topçu'ya dönerek, "Bunları hep kendine yazma. Bunları ben yapıyorum, Demre Belediye Başkanı ben olacağım" diye espri yaptı.

Açılışın ardından Prof. Dr. Nevzat Çevik, katkılardan dolayı Bakan Günay'a teşekkür plaket takdim etti.