Haydarlı Belde Meydanı'nda düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkallı, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, tesisi adı verilen 2007 yılında Hakkari'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen er Yavuz Öztürk'ün babası Şükrü Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene, özellikle kadın ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Bakan Eroğlu, tören alanında bekleyenler tarafından 'Barajlar Kralı Veysel Eroğlu' sloganıyla karşılandı. Vatandaşları selamlayan Eroğlu, temel atma törenlerinde çok mutlu olduğunu söyledi.

Hizmet için var olduklarını kaydeden Bakan Eroğlu, "Sizler bizim canımız ciğerimizsiniz. Buraya bir yatırım yapıldığında çok mutluluk yaşıyorum. Çünkü sizlere hizmet borcumuz var. Sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir mutluluk. Bir yere temel atınca neredeyse 5-10 yıl gençleşiyorum” dedi.

Konuşmasında AK Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımları anlatan Eroğlu, “Başbakanımızın liderliğinde Türkiye’de muhteşem hizmetler yapılıyor. Destanlar yazılıyor. Dünyada Çin’den sonra en büyük büyüme oranını sağlayan ülke Türkiye. Avrupa’da birinci ülke Türkiye. İnşallah bu bayrağı daha da zirvelere taşıyacağız” diye konuştu.

1.9 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak Haydarlı Şehit Yavuz Öztürk Göleti ve Sulaması ile 4 bin 460 dekar tarım alanının suya kavuşacağına dikkat çeken Bakan Eroğlu, göletin teslim edilme tarihi konusunda yüklenici firma temsilcileriyle pazarlık yaptı. 6.5 milyon liraya mal olacak göletin açılış tarihi 30 Haziran 2013 olarak belirledi. Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri daha sonra birlikte butona basarak göletin temelini attı.