Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşan 15 tesisin toplu temel atma törenine katılmak için Konya'nın Bozkır İlçesi'ne geldi. İlk olarak AK Parti Bozkır İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, bugün temelini atacakları tesislerin toplam bedelenin 260 milyon lira olduğunu söyledi. Konya'nın geçmiş hükümetler tarafından unutulduğunu, ama şimdi devasa yatırımların yapıldığını kaydeden Eroğlu, tozlanmış raflar arasında bulunan Konya Ovası Projesi'ni (KOP) hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 1 milyon 100 bin hektarlık alanı sulayacak olan muhteşem bir proje olduğunu belirtti.

'GAZA GELMİŞTİM'

Bakan Eroğlu, KOP kapsamında Mersin Taşucu'ndan Akdeniz'e dökülen Göksu Nehri'nin bir kolu olan Eğiste Deresi'nden, suyun Konya Ovası'na aktarılmasını sağlayacak olan yerin 300 metre altında inşaa edilen ve geçen aralık ayında düzenlenen törenle iki ucu birleştirilen 4.2 metre çapındaki 17 bin metrekarelik Mavi Tünel'in 1 Temmuz'dan itibaren su tutacağını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 4 Haziran 2010 tarihindeki Konya gezisinde, kendisinin Mavi Tünel inşaatının bitim süresini heyacanla bir yıl önceye aldığını hatırlatan Eroğlu şöyle konuştu:

''17 Aralık 2011 tarihinde Şeb-i Arus gününde bunu açacağız demiştik. Kendim bir bakıma gaza geldim. Ama o gün açamadık. 69 saat 1 dakika gecikme ile bazı aksilikler oldu. Ama tüneli deldik geçtik. Şimdi Bağbaşı barajı da bitti. 1 Temmuz itibariylle su tutmaya başlayacağız. Daha sonra tünelden Konya ovasına kadar aktaracağız.'' 

AFYON KAYMAĞI GİBİ YOLLAR

Bölünmüş yollorla ilgili açıklama yaparken bir anısını anlatan Eroğlu, DSİ Genel müdürlüğü yaptığı dönemde arıtma tesisin yer seçimi için tek şeritli yoldan giderken, şöförün uyuyarak kaza atlattıklarını ve son anda ölümden kurtulduklarını söyledi. Eroğlu, şimdiki yolları 'Afyon kaymağı gibi yollar' diye tarif etti.

'5 SÖZÜNÜ UNUTMA, YENGEME DE SELAM SÖYLE'

Daha sonra pazar yerini gezerek esnafın sorunlarını dinleyen Eroğlu, Bozkır'a yatırım yapılmasını isteyen bir esnafın ilçe nüfusunun da az olduğunu belirtmesi üzerine, ''Başbakanımız 3 çocuk diyor, ama biz 5 çocuk diyeceğiz'' diyerek kaç çocuğu olduğunu sordu. Eroğlu, esnafın 2 çocuğunu olduğunu söylemesi üzerine, ''Olmadı 5 diyeceğiz'' dedi. Bakan Eroğlu, esnafın yanından ayrılırken de yine ''5 sözünü unutma, yengeme de selam söyle'' diye konuştu



MKY(İA/COŞ)