Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla, geçen 25 Kasım'da açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Zafer Havalimanı'na indi. Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'ndeki, Kütahya- Afyonkarahisar ve Uşak'ın tam ortasında bulunması nedeniyle Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı statüsüne sahip havalimanında bir süre incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, daha sonra burada basın toplantısı düzenledi.

Havalimanının yapım süreci hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, "Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'nın tam ortasına bölgesel havalimanı inşa etmek hepimizin hayaliydi. Bu hayalin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Artık yurt dışından ve İstanbul'dan buraya gelmek çok kolay. Burası Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı olmasının yanı sıra, Türkiye'de yap- işlet- devret esasına göre ve en kısa sürede yapılan ilk havalimanı. Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya'da üretilen ürünleri, çok daha rahat yurt dışına sunma imkanı bulacağız" diye konuştu.

BÖLGESEL HAVALİMANLARI YAYGINLAŞACAK

Zafer Havalimanı'nın Türkiye'ye örnek olacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, bölgesel havalimanlarının yaygınlaşacağını belirtti. Tek bir şehir için yapılan havalimanlarının kullanışlı olmadığını aktaran Bakan Eroğlu, "Her kente bir havalimanı yapılmasının yanlış olduğunu biliyoruz. Bu havalimanı yakın gelecekte Eskişehir'i de kapsayacak. Burası Türkiye'ye ve bölgeye hizmet edecek muhteşem bir havalimanıdır" dedi

TERMAL TURİZM GELİŞECEK

Bölgedeki termal turizmin potansiyeline de değinen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu havalimanı Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın gelişmesi için muhteşem bir yatırımdır. Termal turizm denilince bu bölge dünyanın sağlık turizm başkenti olacak. Bu bakımdan yurt dışındaki ülkelerle diyaloglar kuruluyor. Birtakım sosyal kuruluşlarla protokol yapılarak, termal turizmi ve sağlık tedavisinin Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan istifade edilerek yapılması sağlanacak."

Toplantının ardından partisinin Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar il başkanlarına ortak çalışma yapmaları konusunda talimatlar da veren Bakan Eroğlu, "Artık 3 il bir aradayız, hepimiz biriz" dedi. Bakan Eroğlu, daha sonra karayoluyla Afyonkarahisar'a gitti.