Akhisar Hava Meydan Komutanlığı’na özel uçakla gelen Bakan Mehdi Eker, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı®MDSD¯ (AK Parti) ve Keskinoğlu ®MDSD¯Ailesi tarafından ®MDSD¯karşıladı. Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra törenin yapılacağı Kayalıoğlu Beldesi ile Kapaklı Köyü arasındaki tesislerin bulunduğu yere gitti. Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Hasan Ören, Erkan Akçay ve Uğur Aydemir’in katıldığı törende konuşan Keskinoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, tesislerle ilgili bilgi verdi.

Günlük bir milyon yumurta kırma kapasitesine sahip pastörize yumurta tesisi, saatte 13.5 ton kapasiteli kontini şoklama tesisi ve 10 bin ton kapasiteli piliç eti soğuk hava deposunun 15 bin metrekare kapalı alana, 30 milyon liralık yatırımla yapıldığını anlattı. Son hizmete açılan tesislerle, istihdam edilen kişi sayısının dört bine ulaştığını belirten Keskinoğlu, şirketlerinin de Türkiye’nin en büyük 500 sanayi işletmesi sıralamasında 92’nci sıraya yükseldiğini söyledi. Keskinoğlu 75 ülkeye ihracat yaptıklarını da belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Türkiye’deki kanatlı et ve yumurta sektörünün dokuz yıl içinde büyük mesafeler kaydettiğini söyledi. Eker, "Bu sektörde yapılan ciro 4,5 milyar liraya yükseldi. İki milyon kişiye istihdam sağlanıyor. Kanatlı et üretimi 700 bin tondan 1.6 milyon tona yükseldi. 2023 yılı hedefimiz 2.5 milyon ton. Yumurta ihracatı da dokuz yıl içinde 32 milyon adetten 3.8 milyara yükseldi. Kanatlı et ihracatı da 20 bin tondan 247 bin tona çıkarak dokuz yıl içinde 11 kat artış sağlandı. Tüm bunlarda bakanlığımızın destekleri ve kredi kolaylıkları önemli rol oynadı" dedi.

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu’nun Bakan Eker’e plaket vermesinin ardından açılışı yapılan tesisler gezildi. Tavuk Restoran’da Bakan Eker ve davetlilere öğle yemeği verildi. Bakan Eker ve törene katılanlar, öğle yemeğinden sonra da Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu merhum İsmail Keskioğlu’nun Yunanistan’nın Drama Kenti’ne bağlı Ravika Köyü’nün bire bir benzeri 'Ravika Köyü' gezdi. Bakan Eker, gezinin ardından özel uçakla İstanbul’a gitti.