Malatya'da bir tavuk üretim tesisini ziyaret edip yetkililerden bilgi alan Bakan Eker, gazetecilerinde sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin bu yıl Kurban Bayramı'nda kurbanlık sıkıntısının olup olmayacağını sorması üzerine Eker, hiçbir Kurban Bayram’ında kurbanlıklar konusunda sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Sadece Trakya'daki büyük ve küçükbaş hayvan ithalatında piyasayı düzenleme maksadıyla bir miktar hayvan ithalatına izin verdiklerini belirten Bakan Eker, "Onun dışında zaten diğer bölgeler için ihtiyaç geçen yıllarda da olmadı. Bu yıl da beklemiyoruz. Yeteri kadar kurbanımız da, kurbanlığımız da hayvan varlığımız da hamdolsun var" diye konuştu.

Bakan Eker, Cumhuriyet tarihinden itibaren küçükbaş hayvanlarda sayının sürekli düştüğünü ancak 2008-2009 yılında alınan tedbirlerle şu an küçükbaş hayvan sayısında 32 milyonun üzerine çıkıldığını belirtti. Hayvancılığın da son yıllarda desteklenmesinden dolayı önemli bir faaliyet olarak geliştiğini ifade eden Bakan Eker, tavukçuluk ve küçükbaş hayvancılıkta önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Malatya’da büyük baş hayvancılıkta yüzde 71'lik bir büyüme yaşandığını belirten Eker, tavuk eti üretiminin de bir yılda büyümenin yüzde 16'ya ulaştığını kaydetti. TÜİK'in verilerine göre 2011 yılında koyun ve keçi sayısının 2002 yılındaki sayının üzerine çıktığını belirten Bakan Eker, son yayımlanan 'teşvik paketi' ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde önemli avantajlar sağlandığına dikkat çekti.

Bakan Eker ziyaretinin ardından karayolu ile Elazığ’a geçti.