Partisin il kongresine katılmak üzere özel uçakla Tokat'a gelen Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i havaalanında Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu karşıladı. Bakan Çelik, daha sonra Vali Şerif Yılmaz ile birlikte Tokat Valiliği'ne geçti. Yoğun güvenlik öenlemlerinin alındığı alanda polis mangasını selamlayan Bakan Çelik ardından anı defterini imzaladı.

Vali Yılmaz'ın makamına geçen Bakan Çelik, burada açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, bir basın mensubunun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümetin ekonomide TUİK'in işsizlik rakamlarıyla oynadığı iddialarını sorması üzerine, bunun söz konusu olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Çok yoğun çalışıyoruz. Bu çalışmamızın karşılığını da görüyoruz, milletimiz de görüyor. Ben muhalafetin çok daha sorumlu, çok daha ciddi, somut verilere dayalı eleştiri yapmasını saygıyla karşılarım. Ama böyle gerçekten ölçüsüz, mesnetsiz ifadelerle bu kadar ciddi konuları ele almaları doğrusu yakışkan diye düşünüyorum. Zaten Türkiye'de ana muhalefet veya muhalefet sorunun olduğunu bütün kamuoyu artık biliyor. Bu değerlendirme de bunun en bariz göstergesi. İşsizlik uzunca bir süre sonradan tek haneli rakamlara gelinmiş oluyor. 9.8 düzeylerinde şu anda yıllık işsizlik oranı. Avrupa ülkelerinde özellike G-20 bünyesinde çalışma bakanları ile yaptığımız toplantılarda istihdam dayalı büyümeyi gerçekleştiren o ülkeler arasında birinci sıradayız. Yani bu derece başarıyı OECD ülkeleri nezdinde ve Avrupa Birliği ülkeleri nezdinde bütün ülkeler Türkiye'ye bu hakkı teslim ederken, ana muhafetin böyle değerlendirmesi düzeyi göstermektedir. Yani muhalefet düzeyini göstermektedir. Bunun için doğru bir yaklaşım olmadığını belirtmek istiyorum."

Bakan Çelik, Valilik ziyaretinin ardından il kongresinin yapıldığı Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na geçti.