3 gündür seçim bölgesi Şanlıurfa'da, çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Bakan Faruk Çelik, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıların yol keserek kaçırdığı 3 askerden biri olan Reşat Çeçan'ın Eyyüpnebi Mahallesi'nde bulunan ailesinin evini öğle saatlerinde ziyaret etti. Bakan Çelik, kaçırılan askerin babası Cemal ve annesi Fatma Çeçan ile basına kapalı şekilde görüştü. Yaklaşık yarım saat aile ile görüşen Bakan Çelik, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Ailenin gelişmelere ilişkin sürekli bilgilendirildiğini belirten Bakan Çelik şöyle konuştu:

"Aileye geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Devlet, 3 askerimizle ilgili gerekli çalışmayı yapıyor. Valimiz ve Emniyet müdürümüz aile ile sürekli irtibat halindeler. Diyarbakır valiliği ile irtibat halindeler. Diğer kurumlarla sürekli görüşme halindeyiz. Askerlerimizin sağ salim bir şekilde evlerine dönmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Öte yandan PKK'lılar tarafından kaçırılan askerin ablası da, Bakan Çelik'e yalvararak kardeşinin bir an önce bulunmasını istedi.

TEMEL ATMA TÖRENLERİNE KATILDI

Kaçırılan askerin ailesini ziyaretin ardından Bakan Çelik, kentin simgesi olan Balıklıgöl havzasını besleyecek ve merkeze bağlı 9 köy ile Organize Sanayi Bölgesi'nin içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin temelini attı. Törende konuşan Faruk Çelik, Balıklıgöl'ün sadece Şanlıurfa ve Türkiye'nin değil, islam alemi için önemli bir mekan olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi:

"Hazreti İbrahim'in emaneti olan bu mekanın gelecek nesillere aktarılması konusunda üzerimize düşen görevi yapmak durumundayız. Bu proje hem Balıklıgöl'ün hayat bulması, hem civar köylerin suya kavuşması, hem de Organize Sanayi Bölgesi'nin suyla buluşması açısından son derece önemlidir."

Bakan Çelik daha sonra, GAP Vadisi olarak adlandırılan Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerindeki alanda Şanlıurfaspor tesislerinin temel atma törenine katıldı. 80 bin metrekare alanda 3 sentetik çim saha, tenis kortları, futbol, voleybol, basketbol ve yürüyüş alanlarının bulunacağı tesisin temelini attı. Şanlıurfa halkının sportif aktivitelerini yapacağı mekana kavuşacağını anlatan Bakan Çelik, 2020 Dünya Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılması için hükümetin yoğun şekilde çalıştığını kaydetti.

BAKAN ÇELİK'TEN KADINLARA SİTEM

Bakan Çelik, son olarak kentin 7 ayrı semtinde yapılan Kadın Kültür Merkezleri'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Çelik, Sırrın Mahallesi'nde yapılan Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene kadınların katılmadığını görünce sitemde bulundu. Hükümet olarak kadınlara çok önem verdiklerini ifade eden Bakan Çelik, "Ama burada bakıyorum, temel atma töreninde bir tane bile bayan yok. Kadın her yerde var; çilede, sıkıntıda var ama kendileri için yapılan merkezin açılışında yok" dedi.

Bakan Çelik, daha sonra alandaki tek kadın olan yerel Güneydoğu Televizyonu Muhabiri Gülistan Takır'ı yanına çağırdı ve birlikte butona basarak 7 merkezin temelini attı.

ÖP(HK/COŞ)