Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ne yapılacak olan yeni teşvik sistemi bilgilendirme toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yüzü aşkın işadamlarıyla birlikte Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesini gezdi. Burada fabrikaları gezen heyet, Şanlıurfalı işadamlarından bilgi aldı.

DSİ konferans salonunda düzenlenen ‘Yeni Yatırım Teşvik Sistemi Tanıtım Toplantısı’na katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti il binasına geçerek, bir süre partililerle görüştü. Burada gazeteciler, Türkiye-Suriye arasında uçak düşürme krizi yüzünden ilişkilerin gerginleşmesi sorusunu bakan Çağlayan’a sorması üzerine Çağlayan, "Ülkede yaşanan bu sorunların cevabını sayın başbakanımız grup toplantısında tarihi bir konuşma yaparak değerlendirdi. Bize söyleyecek söz kalmamıştır. Türkiye gerek bölgemizde, gerekse ülkemizde, birlik beraberlik ve barışın tesisi edilmesi noktasında son derece hassas davranmaktadır. Hassas davranmaya da devam edecektir. Ama konunun tüm yönleri tüm sistemlerini tamamıyla sayın başbakanımız tarafından dile getirilmiştir. Sayın başbakanımızın dediği neyse bizim zaten genel anlayışımız o dur” diye cevap verdi.

DEV VANTİLATÖRÜN ALTINDA YEMEK YEDİLER 

AK Parti ziyaretinin ardından bakanlar ile işadamları, bahçeli havuz kenarında meşhur yöresel Urfa yemeklerini yedi. Hava sıcaklığının 40 derecede seyrettiği kentte, bakanların terlememesi için restoran sahibi Bekir Yaşar, 3 adet dev vantilatörü havuz kenarına yerleştirip fıskiyeden akan suya, vantilatörün rüzgarını vurarak, havayı serinletmesi dikkat çekti. Serin havada kuzu içi tandır, acılı Urfa kebap, fıstıklı iç pilav, bostana ve dondurmalı künefe yiyen konuklar, daha sonra Organize Sanayi Bölgesine geçerek incelemede bulundu. Burada firma yetkililerinden bilgi alan bakan Çağlayan ile Çelik Ankara’ya hareket etmek için Şanlıurfa GAP Havaalanına hareket ettiler.



AL,ÖP (RT)