Seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Bakan Faruk Çelik, Emniyet Müdürlüğü tarafından DSİ Konferans salonunda düzenlenen kutlama törenlerine katıldı. Törene, Bakan Çelik'in yanı sıra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Abdülkerim Gök, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile polisler katıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, törenin açılışında kentte huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla yaptıkları çalışmaları anlattı ve vatandaşların kendilerine verdiği desteğe teşekkür etti.

"SİLAH RUHSATI VERMEYECEĞİZ"

Likoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de, polisleri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Vali Güvenç, göreve geldiği günden bu yana can güvenliği gerekçesiyle başvuran kimseye silah ruhsatı vermediklerini ve vermeyeceklerini belirterek, "Silah ruhsatı vermeme kararı aldık ve bu kararımızda bakanımız, milletvekillerimiz ve siyasi partilerimiz bizi destekledi. Şanlıurfa'da can güvenliği nedeniyle silah ruhsatı vermiyoruz ve vermeyeceğiz. Bu konuda arkamızda durun, bu kötü silah alışkanlığını bitirelim. Herkesin belinde 3 tane 5 tane silah taşıma olayını sonlandıralım. Zaten şu anda ruhsat vermeyerek bitirdik. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"GÜVEN OLMAZSA KALKINMA OLMAZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, konuşmasında güvenliğin önemine değindi. Güvenlik güçlerinin toplumsal huzuru temin etmek için canları pahasına görev yaptıklarını anlatan Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Bunu iyi anlamamız ve anlatmamız gerekiyor. Güvenliği kaybolmuş olan, güvenden yoksun olan toplumların hiçbir alanda başarılı olması mümkün değildir. Kısa süre önce hükümet olarak çok önemli bir teşvik paketini açıkladık. Şanlıurfa'yı da kapsayan, Güneydoğu'da terörün yaşandığı bölgede 15 ilimize dönük ciddi destekler içeren teşvikler getirdik. 5 milyon yatırım yapan birisi 6.5 milyon geri alacak. Yani böyle kapsamlı bir teşvik uygulaması getiriyoruz. Eğer güven, güvenlik yoksa yatırım yapılır mı? İlimizin kalkınması, bölgemizin kalkınması, ülkemizin kalkınması mümkün olur mu? Tabii ki olmaz. Yapmamız gereken güveni ve güvenliği önemsemektir. Bu noktada hassasiyet beslememiz gerekiyor. Güvenden yoksun bir ortam bize çok daha ağır faturalar ödetmiştir yine ödetir."

"GÜVENLİK İÇİNDE ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞAMALIYIZ"

Dünyayla birlikte Türkiye'nin de değişim yaşadığını söyleyen Bakan Çelik, günümüzde insan merkezli yönetim anlayışının hüküm sürdüğünü ifade etti. Dünyada gelinen noktanın insan onurunu dikkate alan yönetim anlayışı olduğunu vurgulayan Bakan Çelik,"Güvenlik mi, özgürlük mü önemli diye tartışma devri bitti. Böyle bir ayırım geçtiğimiz yüzyılda yapılabilirdi ama bugün hem özgürlük hem güvenlik önemli. Bunları birbirinin rakibi olarak, karşıtı olarak görmek, birini diğerine tercih etmek kesinlikle doğru değil. Güvenlik içinde özgürlüğü doya doya yaşamamız gerekiyor. Özgürlüğü ortadan kaldıranlara karşı güvenliğin, güven ortamının sağlanması gerekiyor" diye konuştu.

"TERÖR, ÇAĞIN VEBASI"

Terörü çağın vebası olarak gördüğünü ve buna karşı güvenlik güçlerinin canları pahasına mücadelesini sürdürdüğünü dile getiren Bakan Çelik şöyle devam etti:

"Çağın vebası terör. Terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin canları pahasına, çocuklarını yetim bırakma pahasına verdikleri mücadeleyi biliyoruz. Şöyle bir yanlışın içine düşmemeliyiz. Darbecilere karşıyız, darbe eşittir millet iradesine karşı olmak. Millet iradesine karşıysanız, bizde karşıyız. İşkenceye karşıyız. İşkence yapan hesabını vermeli. Çünkü işkence, insan onuruyla bağdaşmaz. Ama şimdi birilerine kızacağız, bir yanlışı düzelteceğiz diye toptancı mantıkla tüm güvenlik güçlerimizi töhmet altında bırakacak yaklaşımların doğru olmadığını da her yerde açıkça ifade etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde güvenliği sağlayamazsınız, 75 milyonun huzurunu temin edemezsiniz. Yanlışa hayır, sonuna kadar hukuk devleti içerisinde mücadeleye evet ama toptancı mantığa da hayır diyeceğiz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyecek bir anlayışı ikame etmemiz gerekiyor."

Bakan Çelik, konuşmasının ardından polis haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi yarışması ve futbol turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Bakan Çelik, bu programın ardından çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Akçakale ilçesine hareket etti.



HK,AL,ÖP(HK/AK)