Mersin’de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, partisinin Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve İl Başkanı Mekin Merter Salt'ın da katıldığı toplantıda konuşan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde yapılacak AK Parti Mersin İl Kongresi'ne katılacağını söyledi. Ak Parti'de birlik ve beraberliğin en üst düzeyde olduğunu bildiren Çağlayan, şöyle konuştu:

"Biz öyle bir partiyiz ki, öyle birlik beraberliğimiz var ki, bu tür kongreler, bu tür toplantılar demokrasi şöleni olmalıdır. Yaptığımız her toplantı barış, demokrasi ve kardeşlik şöleni olurken, bakın CHP, MHP için kavga şöleni oluyor. Bizi diğerlerinden ayıran bu. Milletimiz kavga istemiyor. Her birimiz bilin ki bizlere verdiğiniz destek doğrultusunda alnınızı yere indirmeyeceğiz. Bize verdiğiniz görevi sonuna kadar yapacağız. Halk bizi, 'Gidin Türkiye'yi daha fazla büyütün' diyerek Meclis'e gönderiyor. Muhalefet partileri Meclis'i kavga alanına çevirmeye çalışıyor. AK Partili milletvekillerini tahrik ederek, reformları engellemeye çalışmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Ama biz kavga etmeyiz. Bizim kavgamız çetelerle, mafyayla, PKK ile olmuştur. Mesele kavga etmekse, kimseden geri kalmayız ama bizim işimiz kavga etmek değil. Milletimizin verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan bir partiyiz."

'DEVRİM GİBİ REFORMLAR YAPTIK'

CHP ve MHP'nin Türkiye'nin gündemine bir proje, bir yenilik getirmediğini savunan Çağlayan, "Biz getiriyoruz. İşleri güçleri bunları eleştirmek. Millet bunları görüyor tabii, değerlendiriyor. CHP Genel Başkanı '4+4+4'te uzlaşalım' diyor. Başbakan, 'Senin neyinle uzlaşayım, sabah ayrı, akşam ayrı konuşuyorsun' dedi. İşte aramızdaki fark bu. Eğitim, ekonomi, sağlık gibi her alanda devrim niteliğinde reformlar yaptık. 'Türkiye'nin önündeki engelleri kaldıracağız. Tüm düzenlemeleri yapacağız. İster kavga çıkarsınlar, milletvekillerimize saldırsınlar, bizi millet meclise çalışmak için gönderdi, biz de çalışacağız" diye konuştu.

'ARTIK TÜRKİYE OYUN KURUCU'

Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenlerin olduğunu kaydeden Çağlayan, şunları söyledi:

“Bunlar Türkiye'nin gelişmesinden endişe ederler. Niye? 10 sene önceki duruma çevirmek istiyorlar. Artık bu millet 1 milyar için IMF kapısında bekletilmeyecek. AK Parti bunu gerçekleştirdi. Dünya lideri bir Başbakana sahibiz. 130'dan fazla ülkeye gittim, birçok ülke liderleri ülkemize geliyor. Hepsi Türkiye'nin başarısından bahsediyor. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının nasıl olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Geri kalmış ülkelerden bahsetmiyorum. Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya gibi ülkelerden bahsediyorum. Bizim partinin sırrını öğrenip kendilerine model yapmaya çalışıyorlar. Artık Türkiye masada oyun kurucu olmuştur. Tüm dünyada barışın, huzurun tesis edilmesi için AK Parti model olmuştur."



ME(YB/ESM)