Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, köylere yaptığı gezi ve incelemelerinin ardından Rescate Otel’de düzenlenen AK Parti 12'inci Bölge Yerel Yönetimler Toplantısına katıldı. Toplantıya Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Ak Parti'nin Van, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt ve Şırnak milletvekilleri ve parti üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, Avrupa şehirleşme noktasında ciddi adımlar atarken, kendilerinin 50’lili yıllarda şehirleşme yoluna girdiklerini söyledi. Bakan Bayraktar şöyle konuştu:

"İnsanların köylerden şehirlere akın etmesinden dolayıda içinden çıkılmaz bir yola girdik. Van’ın altyapısı önceki nüfusa göre yapılırken, çevre illerden ve köylerden yapılan göçler kentin yaşam alanlarını oldukça zorlamaktadır. Vanımız iki büyük deprem yaşadı. Allah bir daha bunları göstermesin. 24 bin 500 kilometre uzunluğunda bir fay hattı var. Deprem kaçınılmazdır. Bu deprem zaman zaman Van’dan, Bingöl’den, İstanbul’dan, Tekirdağ’a oradan da Yunanistan’a uzanmaktadır. Van’daki deprem bizlere çok acılar yaşattı. Marmara ve Düzce’de çok acılar yaşadık. 18 binin üzerinde insan kaybettik. Türkiye ekonomisinde küçülme oldu. Depremler bir bakıma travmadır. Depremden sonra fırsatlar zincirini de çok iyi yakalamamız gerek. Bir yılda çadırlarını ve konutlarını yapamayan devletler bize gıpta ediyor. 3 yıl içinde Van’dan Edremit’ten geçecek çevre yolu, altyapısı, elektriği suyu ile güzel bir şehir kuracağız. Van'ı ayağa kaldırmak için güzel fırsattır. İhtiyaç sahibi olanlara yardım edeceğiz. Ama açıkgöz olanlar var, bunlara da çok dikkat edeceğiz."



MÇ(FE/COŞ)