Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile birlikte, 'Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin değerlendirme toplantısına katılmak için Erzurum'a geldi. Akdağ ve Bayraktar'ı havalimanında protokol ve partililerin oluşturduğu uzun bir kuyruk karşıladı. Bekleyenlerle tek tek ve hızlı biçimde tokalaşan Erdoğan Bayraktar'ın uzaklaştığını gören Recep Akdağ, "Sayın bakanım biraz yavaş olun. Hızınıza yetişemiyorum" diye bağırmak zorunda kaldı. Yapılan karşılama törenin ardından her iki bakan ve TOKİ Başkanı Karabel, valiliğe geçerek Vali Sebahattin Öztürk'den ilin sorunları hakkında bilgi aldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un Türkiye ve İslam Dünyası için önemli bir merkez olduğunu belirtti. Bakan Bayraktar şunları söyledi:

"Erzurum'da yeni bir konut seferberliği, yeni bir şehirleşme seferberliğinin arifesindeyiz. Şu anda meclis gündeminde de olan afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi, eskiyen tarihi dokunun yenilenmesi noktasında çok ciddi adımlar atacağız. Erzurum'da kentsel dönüşümün ayağı yere basacak şekilde, yeni çıkacak yasanın verdiği avantajları da kullanmak suretiyle ciddi adımlar atacağız."

'UFAK TEFEK SIKINTILARIMIZ, EKSİKLERİMİZ VAR'

Dünyanın bir taraftan alabildiğine şehirleştiğini anlatan Bakan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye olarak son 9.5 yılda çok ciddi bir gelişme yakaladık. Kim ne derse desin, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaya verdiği fotoğraf müthiş fotoğraftır. Dünya Türkiye'ye gıpta ile izliyor. Türkiye artık dünyaya parmak ısırtıyor. Artık dünya devletleri mazlum milletler, masum milletler, Kafkaslar, Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya, Türkiye'nin, Başbakanımızın gözünün içine bakıyor. Ufak tefek sıkıntılarımız, eksikliklerimiz var. Her şeyi doğru yaptık demiyoruz. Afet yasası istihdama müthiş katkı sağlayacak. Van'da deprem nedeniyle büyük sıkıntılar çektik. Ama şu an Van'da 15 binden fazla TOKİ'nin konutu devam ediyor. Ekonomik canlanma var. İşsizlikte azalma var."

RUHSAT ALIMINI KOLAYLAŞACAK, DENETİM ARTACAK



Bir gazetecinin, yapı denetimleriyle ilgili soru üzerine Bakan Erdoğan Bayraktar, yeni düzenlemelerle yapıda, inşatta, inşaat sektöründe ruhsat alımını çok daha basit hale getirmek istediklerini, bunun yanında denetimi çok daha gerçekçi ve sıkı hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.

'ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİ, OLUMSUZ ETKİLİYOR'

Konuşmasına Bakan Erdoğan Bayraktar'ı överek başlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, toplumsal şiddete yönelik bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Özellikle büyüyen çocuklar, gençler başta olmak üzere insan psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. Şiddet görüntülerini bizde sadece televizyon dizilerinde değil, internet açısından, ya da bilgisayar oyunları açısında da önemli bir problem. Biliyorsunuz mecliste bir internet ve buna benzer meseleler için araştırma komisyonu kurduk. Şiddet konusunda, kişisel şiddet eğitimini azaltmak için herkese çok büyük görevler düşüyor. Medyamıza, televizyonlarımıza da çok büyük görevler düşüyor. 'Hepsini devletin getireceği düzenlenmelerle yapabiliriz' diye düşünmek bence doğru değil. Mutlaka medyanın da kendi içerisinde etik ve ahlaki prensipleri ile bu meseleye dikkat etmesi lazım."

Konuşmaların ardından Vali Sebahattin Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a bir plaket, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Oltu Taşı'ndan tespih ve kol düğmesinden oluşan bir set hediye etti:

BAYRAKTAR: KENDİ ŞEHRİNDE EN ÇOK SEVİLEN BAKAN AKDAĞ

Vilayetten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret eden Erdoğan Bayraktar'a Recep Akdağ, burada bir semaver hediye etti. Bakan Bayraktar, Kent merkezindeki tarihi mekanları ortaya çıkarmak amacında olduklarını belirtti ve "Etrafdaki salaş ve kaçak yapıları mimarlık bakımdan bozuk olan binaları ayıklamaktır. Bu bizim boynumuzun borcudur. Kabinede 25 arkadaşız. Sürç-i lisan ediyorsam affola. Kendi şehrinde en çok sevilen bakan sayın Recep Akdağ'dır. Bu bizleri imrendiriyor" diye konuştu.

DHA(KS/COŞ)