Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kurban Bayramı'nı memleketi Erzurum'da geçiriyor. Öğlen saatlerinde Polisevi'nde düzenlenen bayramlaşmaya katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Vekili Mehmet Gök, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum milletvekilleri Adnan Yılmaz ve Cengiz Yavilioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, polis, jandarma ve kurum müdürleri katıldı. Salondaki yaklaşık 200 kişinin elini tek tek sıkarak bayramlaştı. Bakan Akdağ, "Haydi buyurun. Bugün bayram. Çok kaçırmamak kaydıyla fazla diyet yapmıyoruz" diyerek kendileri için hazırlanan sofrayı gösterdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha sonra merkez Palandöken İlçesi'ndeki İl Jandarma Komutanlığı'na giderek buradaki bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan Akdağ daha sonra 2010 yılında vefat eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Erzurum'a her gelişinde ziyaret ettiği AK Parti Erzurum İl Genel Meclis üyesi Mahmut Kişioğlu'nun evine giderek yakınları ile bayramlaştı. Bakan Akdağ, Kişioğlu'nun evi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dini bayramların toplumumuzda çok önemli yeri var. Bu bayramlarda kardeşlik duygularımız iyice gelişiyor. Dargınlar, küsler birbiri ile barışıyor. Özelikle kurban bayramında yoksullara destek oluyoruz. Bu önemli bir sosyal duygudur. Birçok aile kendisine destek verilen etleri alıyor bunlarla önemli protein kaynağı olarak kendisi ve çoluk çocuğunu besliyor. Ekonomik katkıları var. Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan hayvancılık bölgesi. Burada vatandaşın yetiştirdiği hayan açısından büyük bir katkı oluyor. Bu güzel Kurban Bayramı inşallah barış ve kardeşliğe vesile olur.

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi halkı az yeme konusunda uyarmayacağım. Bakanlık olarak obezite ile amansızca mücdele ediyoruz. Artık halkımız çok fazla yememeye alıştı. Hepimiz çok yersek zararlı olduğunu biliyoruz. Et de yiyecek, tatlı da. Ama kararında olacak. Ben de öyle yapıyorum. Biliyorsunuz bir süre önce rejime başlamıştım. Hedef kiloma doğru yaklaşıyorum. 4-5 kilo daha verir ve birazda hareket edersem iyi olacak. Çünkü hareket ettiğimizde kaslar gelişiyor, eklemler güçleniyor. Daha çok hareket etmek daha az yemek sağlığın önemli bir reçetesidir."

Sağlık Bakanı Akdağ, geceyi Erzurum'da geçirecek. Bayramın ikinci günü öğlen saatlerinde AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenecek olan bayramlaşma törenine katılacak olan Bakan Akdağ akşam saatlerinde Ankara'ya dönecek.



Tİ(KS/SS)