Memleketi Erzurum'a bazı temaslarda bulunmak üzere gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Bakan Akdağ'a ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve Ak Partili bazı yönetici ve belediye başkanları da eşlik etti.

İstanbul 10'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'Balyoz' davasında verdiği mahkumiyet kararlarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Akdağ, "Hukuk kendi şartları içerisinde görevini yerine getiriyor. Süreç devam ediyor. Türkiye için önemli bir durum. Türkiye'de de hukukun bütün taraflarıyla işlediğini gösteren bir süreç yaşıyoruz. Biz de takip edeceğiz" dedi.

Bakan Akdağ, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sağlık durumuyla ilgili olarak ise "Sağlık durumu hakkında doğrusu bana detaylı bir bilgi gelmedi. Ama kendi açıklamaları var. Bu açıklamalara itibar etmek lazım" diye konuştu.

"SAVAŞLARDA BİLE HASTANEYE SALDIRI OLMAZ"

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbet tutan polis Tuncay Akyüz'ün dün akşam, hastanenin acil servisi girişine gelen terörist tarafından şehit edilmesinden büyük üzüntü yaşadığını anlatan Akdağ, şunları söyledi:

"Görevi başında arkasından kalleşçe yaklaşan muhtemelen bir terör saldırısı olduğu tahmin etmek mümkün. Bir zalimin kurşunuyla hayatını kaybetti. Üç aylık bir yavrusu var. Bu gözü dönmüşlük, hainlik ve alçaklık. İnsanımıza sağlık hizmeti sunmaya gayret eden bir kuruluşa girmenin bu işi planlayanların, arkasında duranların gözünün nasıl döndüğünü gösteriyor. Savaşlarda bile hastaneye saldırı olmaz. Terörün bu hain yüzünü mutlaka görüp, anlamak lazım. Adeta bu işleri teşvik edenler, bu teröristlerle kucaklaşanlar, yanlışlarının farkına varmalıdır. Allah'tan bu kardeşime rahmet ve ailesine sabır diliyoruz."

Samsun'da asistan bir doktorun Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından hayatını kaybettiği için de üzgün olduğunu belirten Akdağ, bu durumun sağlık çalışanlarının işinin çok zor olduğunu gösterdiğini söyledi. Akdağ, "Başka bir insanın şifasına vesile olmak için gayret edeceksiniz ama bu arada onun hastalığına yol açan virüs size bulaşacak. Ve hayatının sonlanmasına yol açacak. Çok ciddi korunma tedbirleri için gerekli protokol hazırlanmış durumda" dedi.



NÖ(KS/ESM)