Tufanbeyli İlçesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Elife Pars, dudağında uçuk çıkmaya başlayınca ilçedeki sağlık ocağına giderek ilaç aldı. İlaçları kullanınca geçen uçuk aynı yerde daha sonra tekrar çıktı. Geçen yıl uçuk çıkan dudağında acı hissetmeye başlayan Pars, yakınları tarafından Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldüğünde dudak kanseri olduğu anlaşıldı. Hastalığı ilerleyen Elife Pars, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan operasyonla çenesi, dişleri ve dudağı alındı. Yerine de bacağından alınan doku ile kemikten çene, yanak ve dudak yapıldı.

GEÇEN YILA KADAR HİÇ ACI ÇEKMEDİM

Dudağında 10 yıl önce uçuk çıktığını belirten Elife Pars, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"10 yıl böyle yaşadım. Bu dönemde dudağımda hiç ağrı da olmadı. Bir rahatsızlık hissetmedim bu nedenle doktora da gitmedim. Geçen yıl dudağıma kahvaltı yaparken çatal battıktan sonra acısına dayanamadım. Bu nedenle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittim. Burada yapılan kontrollerde dudak kanseri olduğum ortaya çıktı. Burada 4 kez ameliyat edildim. Ancak erken teşhis olmadığı için bir türlü durdurulamadı. En son ameliyattan önce dişlerimi, çenemi, dudağımı ve yanağımın bir bölümünü aldılar. Daha sonra bacağımda aldıkları doku ile dudak ve yanak yaptılar. Yine bacağımdan alınan kemiklerle çene yaptılar. Dişlerimin alınması ve yeni çene yapılması nedeniyle yemek yerken çok büyük problem yaşıyorum. Artık bebek gibi sulu yiyecekler tüketiyorum. Onu da süt içer gibi pipetle alıyorum. Ne dudağım kaldı ne de çenem. Eşimin işi olmadığı içinde maddi olarak çok zor durumdayız."

ÇOK ZORLUK ÇEKİYORUZ

Elife Pars'ın eşi 57 yaşındaki Halil Pars ise, "Benim bir işim yok. Bu nedenle maddi gücümüz çok zayıf. Bizim Kayseri'ye gidip gelmemiz çok para tutuyor. Benim ekmek alacak param yok bu nedenle çok zorluk çekiyoruz. Eşim 3-4 kez ameliyat oldu inşallah bu ameliyat son olur. Artık ameliyat ettirecek maddi gücüm kalmadı. Komşulardan para toplayıp eşimi götürüyorum" dedi.

TEDAVİYE DEVAM

Elife Pars'ın doktorlarından Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, hastanın hastaneye geç başvurması nedeniyle bu hale geldini belirterek, tümörün ilerlemiş olması nedeniyle çenesi, dudağı ve yanağını almak zorunda kaldıklarını söyledi. Hastaya bacak kemiği ile dokusundan yeni çene, dukak ve yanak yaptıklarını kaydeden Eskitaşçıoğlu, Pars'ın tedavisine devam edileceğini bildirdi.



TG(OA/AK)