İstanbul'daki kaza, 17 Haziran 'Babalar günü' saat 07.00'de Maltepe Köprüsü altında meydana geldi. Saim Bilen yönetimindeki 34 R 0524 plakalı otomobil, Kadıköy'e doğru giderken Maltepe Köprüsü'nde kontrolden çıktı. Köprü ayağına çarpan otomobilde sürücü 49 yaşındaki Saim Bilen ile Kenan Çimen ve LYS'ye götürdüğü oğlu Recep Çimen ağır yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamadı.

DEDE, OĞLU VE TORUNU YAN YANA
Sürücü Saim Bilen İstanbul'da torağa verilirken, baba ve oğulun cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ambulansla doğum yerleri olan Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Ağa Köyü'ne getirildi. Cenazelerin köye girişi ile birlikte Çimen ailesinin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Köy mezarlığında kılınan cenaze namazı ardından inşaat müteaahhiti baba ve oğlunun tabutları omuzlarda taşınarak mezarlığa götürüldü. Baba ve oğulun cenazeler, yıllar önce yaşamını yitiren Kenan Çimen'in adını oğluna verdiği babası Recep Çimen'in yanında açılan iki mezara defnedildi.
"ÜÇ KİŞİ BÜRAKRASİ UĞRUNA ÖLDÜ"
LSY'nin yapılacağı binaya giderken 3 kişinin öldüğünü hatırlatan Kenan Çimen'in kardeşi Adnan Çimen, "Sınavda Anadolu yakasında oturanlar batıya, batıda oturanlar ise Anadolu yakasına gönderiliyor. Binlerce öğrenciyi nakleceklerine gözetmen öğretmenleri göndersinler. İşte bu yüzden kardeşim, yeğenim ve onların iyiliksever komşuları öldü. Böyle bir uygulama olamaz. Ölüm Allah'tan gelmiştir. Birşey demiyoruz. Ama bu uygulama çok yanlış. Herkes bulunduğu semtte sınavına girsin. Hiç İstanbul trafiğinde 30- 40 kilometre öteye sınav için gidilir mi? Yazık değil mi 3 kişi bürokrasi uğruna öldü" dedi.



Tİ(KS/İD)