6 yıl önce Mersin'de alzheimer hastası 150 kişinin yararlanması amacıyla Yaşlı Bakım Merkezi Projesi hazırlayan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'ne Yenişehir Belediyesi, 50'inci Yıl Mahallesi'nde 3 bin 500 metrekarelik arsa tahsis etti. 4 katlı, 3 bin 956 mekrekare kapalı alana sahip olacak tesisin kaba inşaatı için 2 milyon lira maliyet çıkarıldı. Dernek yöneticileri, Yaşlı Bakım Merkezi'nin yapımı konusunda hayırseverlere çağrılar yapıp, destek istedi. Projeye destek verenlerin isimlerinin tesisteki ünitelere verileceği de duyuruldu. Ancak geçen 6 yıllık süreçte ihtiyaç duyulan para toplanamadığı için inşaata başlanamadı.

Bunun üzerine dernek yöneticileri, hastalar ve yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, projenin uygulanacağı arsada bir araya gelerek, sıra dışı bir eyleme imza attı. Alzheimer hastaları ve yakınları, ellerinde davul, zil, tef çalıp, alkışlarla eylem yaparak, seslerini duyurmaya çalıştı.

Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, alzheimer hastalığının başta hafıza olmak üzere zihinsel melekelerin kaybına neden olan ve sık görülen bir yaşlılık hastalığı olduğuna dikkat çekti.

Aynur Özge, "Ülkemizde yaklaşık 300 bin, Mersin'de ise 10 bine yakın alheimer hastası olduğu öngörülmektedir. Bizler söz konusu hastalık için toplumsal farkındalığı artırmak ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla bir aradayız. Hasta yakınlarından gelen yoğun talep üzerine şehirde ve ülkemizde bir ilk olarak, içerisinde üç ayrı ünitenin bulunduğu yaklaşık 150 büyüğümüze hizmet verme şansı sağlayacak Yaşlı Bakım Merkezi projesi hazırladık. Büyüklerimizin insanca bir yaşlılık geçirmesinin bizlerin ve toplumun geleceğinin en önemli göstergesi olacağı gerçeğinden hareketle, Mersin halkını geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. 'Geleceğinizin evine bir taş ta siz koyun' çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.