İlk kaza, dün akşam Bozdoğan-Nazilli Karayolu’nun Yazırlı Köyü kavşağında saat 19.15 sıralarında meydana geldi. Bozdoğan İlçesi’nde muhasebecilik yapan 25 yaşındaki Necati Aydın Doğan, polis arkadaşı 29 yaşındaki Birol İlgü’yü yanına alarak 09 E 0607 plakalı otomobili ile Nazilli’ye gelmek istedi. Yazırlı Köyü kavşağında önünde giden bir cipin aniden sola dönmesi üzerine direksiyonu ters yöne kıran Necati Aydın Doğan’ın otomobili, yol kenarındaki elektrik direğine çarparak iki takla attı. Kazada yaralanan Doğan ve İlgü, tedavi için Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KONTROLLÜ GEÇİŞTE KAZA

Jandarma takla atan aracın çekilmesi için çekici çağırırken, yolu trafiğe kapatarak kontrollü geçiş vermeye başladı. Yaklaşık bir saat sonra, Mescitli Köyü’nde oturan iki çocuk babası 45 yaşındaki Mehmet Emirtaş, yönetimindeki 09 RB 751 plakalı motosiklet ile Nazilli’ye gitmek istedi. Yol güvenliğini sağlayan jandarma, Emirtaş’a geçiş hakkı verdi. Bu sırada karşı yönden gelen ve 1.43 promil alkollü olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Pınar K. yönetimindeki 09 PV 377 plakalı otomobil, jandarma barikatını aşarak kasksız olduğu belirtilen Emirtaş’a çarptı. Kazada, Pınar K. ve yanındaki arkadaşı 27 yaşındaki Şahin Ş. ile Mehmet Emirtaş yaralandı. Kaza sonrası kontrolden çıkan otomobil, çekicinin altına girerek durabildi.

Çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmaya çalışan Mehmet Emirtaş yolda yaşamını yitirdi. Tedaviye alınan Pınar K., polise verdiği ifadede, "Bozdoğan’ın Kocakesik Köyü’nde bulunan Şahin Ş.'nin eski kayınbiraderi Z.C. ile konuşmaya gittik. Çıkan tartışmaya ben de karıştım ve Z.C.’nin yüzüne sprey sıktım. Sonra oradan ayrıldık. Jandarmayı görünce bizi arıyorlar sandım. Onun için durmadım" dedi.

Her iki kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



MG(İÖ/CK)