Göztepe'de yoğun çalışma yapan Anadolu Yakası güven timlerine bağlı bir ekip, dün saat 15.00 sıralarında, Merdivenköy Mahallesi Harun Reşit Sokak üzerinde devriye görevi yaparken, yolda gördükleri 3 kişiden şüphelenerek takibe başladı. Şüpheli kişiler, polislerin kendilerini takip ettiğinden habersiz bir şekilde, sokak üzerindeki bahar apartmanına girdi. Şüphelilerden biri bir süre sonra apartmandan çıkarak sokak üzerinde çevreyi gözetlemeye başladı.

Güven timine bağlı polisler, şüpheli kişilerin apartmana hırsızlık amacıyla girdiğinden emin olunca, çevre güvenliğini alarak sokakta gözcülük yapan Erkan A.'yı (46) yakalayarak gözaltına aldı.


Ekipler, daha sonra binaya girerek diğer iki şüphelinin peşine düştü. Apartman katlarını aramaya başlayan polisler, 4'üncü katta bulunan Nuriye Kurgu'ya ait dairenin kapı kilidinin kırılmış olduğunu gördü. Daireye giren polisler Mehmet B. (21) ile kardeşi Şahin B.'yi (19) suçüstü yakaladı. Hırsızlık zanlıları apartmandan çıkarıldıkları sırada polisten kaçmak istedi. Bu sırada zanlılar ile polisler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Arbede sırasında iki polis memuru ile zanlılardan Mehmet B., ile Erkan A., hafif şekilde yaralandı.


Yaralı zanlılar, polis tarafından çağrılan ambulansla kaldırıldıkları Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Zanlılar tedavilerinin ardından sorgulanmak üzere, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.


Zanlıların 2 hafta önce de aynı eve girmeye çalıştığı, çalan alarm yüzünden kaçtıkları öğrenilirken, yanlarında bulunan çantadan  2 adet cüzdan, cep telefonu, ziynet eşyası, işlemeli hançer ve hırsızlık yaparken kullandıkları malzemeler çıktı.


TANINMAMAK İÇİN KIYAFET ÖNLEMİ ALIYORLARMIŞ


Yetkililer, sabıkaları bulunan zanlıların, hırsızlık amacıyla girdikleri apartmanlara girer girmez, eşkallerinin belirlenmemesi için de elbiselerini değiştirdiklerinin belirlendiğini söylediler.


MD (MK) (FOTOĞRAF)