Genç yaştaki kayıplarıyla yüreklerde derin acı bırakan, kentte yaşayanları üzüntüye boğan kazaların ilki, geçen ağustos ayında meydana geldi. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Beyza Şenonay, staj için gittiği Avusturya’da dayısınının otomobiliyle yola çıktı. Viyana’ya girdikten sonra ailesini arayıp iyi olduklarını ve yolculuğunun iyi geçtiğini söyleyen Şenonay’ın otomobili kullanan dayısı iddiaya göre direksiyon başında uyuklayınca bir araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, daha sonra da karşıdan gelen başka bir araca çarptı. Hayatının baharındaki Şenonay olay yerinde ölürken, dayısıyla ailesi yaralı kurtuldu.

KAVAKDERE’DE HATIRA ORMANI

Lisanslı olarak yaptığı buz pateni sporunda birçok madalyası bulunan, 2010 yılı Miss & Mr Model yarışması finalistlerinden olan Beyza Şenonay’ın ailesi ve sevenleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, adına Seferihisar Kavakdere’de hatıra ormanı oluşturmak için, Ege Orman Vakfı aracılığıyla fidan bağışı kampanyası başlattı. Türkiye’nin birçok yerinden kampanyaya bağışlar yapılırken, Şenonay’ın adını taşıyan orman, 4 bin fidanla, geçen 13 Mayıs’ta açıldı. Şenonay’ın 14 Aralık’taki doğum gününe kadar ormandaki fidan sayısının 10 bini bulması hedeflenirken, bağışların artması için, adına buz pateni gösterisi de yapıldı, üniversitelerde standlar açıldı.

ARKADAŞI DA İZMİR'DE KAZA GEÇİRDİ

Şenonay’ın ilkokul arkadaşı Nil Buket Gülergin de geçen aralık ayında aynı kaderi yaşadı. Güzelbahçe’den Konak yönüne giden Elif Merve Neng yönetimindeki 35 AU 3966 plakalı otomobil, iddiaya göre önündeki aracın aniden fren yapması sonucu kontrolden çıkarak, karşı yönden gelen Gökhan İbiş yönetimindeki 35 HJB 82 plakalı otomobille karşılıklı çarpıştı. Kazada, bir fotoğrafçıda çalışan Neng’in yanındaki arkadaşı Nil Buket Gülergin ağır, diğer otomobilin sürücüsü su tesisatçısı Gökhan İbiş ile bir aylık eşi Yağmuş İbiş ise hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılıp tedaviye alınan yaralılardan Gülergin, iki hafta süren yaşam mücadelesini yitirdi.

7 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Anneannesini ziyaretten dönen Gülergin’in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesi organlarını bağışladı. Ailenin kararı üzerine Gülergin’in korneaları, ikiye bölünen karaciğeri, böbrekleri ve kalbi uygun hastalara nakledildi. Üniversiteye girmek için dersaneye devam eden genç kız 7 kişiye hayat verdi.

GERÇEK MELEK OLDU

İyi bir spiker olmak isteyen, arkadaşları arasında 'Angel' lakabıyla tanınan, ölümüyle de gerçek bir melek olan Nil için, aynı Beyza gibi ailesi ve sevenleri, adına orman kurulması amacıyla fidan bağışı kampanyası başlattı. Sevenleri, 'O, başka bedenleri yaşattı, biz de onu fidanlarımızla yaşatalım' çağrısıyla sosyal paylaşım sitelerinde ve gerçek yaşamlarında örgütlenirken, ilk fidanlar Çeşme Ildırı’daki ormana dikildi. Resmi açılışı 27 Mayıs’ta yapılacak ormana şu ana kadar 9 binin üzerinde fidan bağışlandı. Kampanyaya, İstanbul Valiliği personeli başta olmak üzere çok sayıda kişi ve kurum da katıldı.

ORTAK KADERDE BİRLEŞTİLER

Yaşamlarınıyitirdikleri kazalar ve ölümlerinin ardından acılı ailelerinin adlarına orman kurduğu Şenonay ile Gülergin’in hikayeleri ise yürek sızlattı. Şenonay ile Gülergin’in, daha yaşamlarının başında Konak’taki Müdafai Hukuk İlköğretim Okulu’nda birlikte okudukları, birbirlerinden ayrılmayıp samimi arkadaşlıklarıyla çevrelerinde kıskanıldıkları öğrenildi. İki genç kızın, ilkokuldaki eğitimlerinin ardından yollarının ayrıldığı, ancak 19 yaşına geldiklerinde ortak kaderde birleştikleri ortaya çıktı. İki arkadaş aynı yaşta trafik kazasıyla hayata veda ederken, acılı ailelerinin onların anılarını yaşatma çabası da aynı oldu.

Şenonay ve Gülergin’in aileleri, evlatları adına kurdukları bu ormanlar için Ege Orman Vakfı aracılığıyla bağışların devam etmesini isterken, onların bu şekilde yüzlerinin gülmeye devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.



TT(İÖ/COŞ)