Göynük Beldesi'nde 30 bin metrekare alan üzerine kurulan 'dinopark' ve 10 bin metrekare alan üzerine kurulan 'korku parkı', Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Üras, mankenler Tuğba Özay ile Arzu Yanardağ'ın katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Yatırımcılarını gönülden kutluyorum. Çünkü dünyada moda haline gelen bir yapı var burada. Türkiye bu konuda diğer dünya ülkelerine göre eksik kalmıştı. Yılda 11 milyon turist ağırlayan Antalya’ya da bu tür tesislere fazlaca ihtiyaç var. 30 bin metrekarelik bir alanda dünyadaki örnekleriyle yarışır halde bir tesis oluşturulmuş. Göynük ve Kemer turizmiyle birlikte Antalya ve Türkiye turizmine de katkısı büyük olacak" dedi.

Açılışın ardından davetliler parkı gezdi. Başkan Akaydın'a parkı gezdiği sırada çekilmiş fotoğrafları albüm haline getirilerek hediye edildi. Başkan Akaydın ve yanındakiler, kısa bir molanın ardından parktan ayrıldı.

Açılışa katılan manken Tuğba Özay ile Arzu Yanardağ da dinozor heykelleriyle poz verdi. Kızı Alara ile açılışa katılan Arzu Yanardağ, objektiflere poz verirken kızını bir an olsun yanından ayırmadı.

PARKTA NELER VAR?

Avrupa'nın en büyük 'deep fear- derin korku' temalı parkı olma özelliği taşıyan park, Antalya'ya 20 kilometre uzaklıkta, 40 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Parkta, 'T-rex', 'spinosaurus', 'tyrannosaurus', 'carnotaurus'un da aralarında yer aldığı ses, bakışları ve nefesleriyle dokunma mesafesinde, gerçek boyutlarında özel yapım 30 ayrı dinozor türü bulunuyor. Çin'de üretildikten sonra Çinli mühendisler tarafından parka yerleştirilen hareketli dinozor heykelleri büyük ilgi görüyor. Parktaki korku temalı bölümde, korku tünellerinin yanı sıra, animasyonlar, yaşayan ölüler ve korku üzerine bilinen tüm kurgularla dolu serüvenlerin canlandırılacağı şov alanı bulunuyor.