Atatürk'ün ölümünün 74'üncü yılı nedeniyle Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki Erdemir Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, vatani görevini yaptığı Yavuz Gemisi'nde Ulu Önder'in naaşı başında nöbet tutan 95 yaşındaki Şaban Kalmaz da katıldı. Güçlükle yürüyebilen Kalmaz, sahneye çıkarak salondakileri selamladı. İstanbul'dan İzmit'e götürülürken Atatürk'ün naaşı başında nöbet tutan 12 askerden biri olan Şaban Kalmaz, karşısındaki kalabalığı görünce gözyaşlarını tutamadı. Kendisine takdim edilen çiçeği aldıktan sonra yerine götürülmek istenen Kalmaz, sahnede kalarak, Atatürk'ü anmaya gelen kalabalığı biraz daha görmek istediğini söyledi.

Şaban Kalmaz, bir süre sonra sahneden indirilirken, tören devam etti. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, endüstri meslek lisesi öğrencilerinin oratoryosu ilgiyle izlendi.

ORATORYO AĞLATTI

Zonguldak'taki Genel Maden İşçileri Sendikası'nda düzenlenen anma töreninde de duygusal anlar yaşandı. Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ilgiyle izlendi. Öğrenciler, Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirirken, salondakiler de türkülere eşlik etti. Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ile salondaki bazı kişilerin türküleri dinlerken duygulandıkları gözlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise gözyaşlarını tutamadı. Yaklaşık 1 saat süren program sonunda öğrenciler, ayakta alkışlandı.



İÇ(EE/CK)



İlhan ÇETİN/ZONGULDAK,