Melikgazi İlçesi'ndeki Keykubat Mahallesi'nde 'AFK Çanta' adıyla çanta üretimi yaptığını belirten Zafer Göçer, kredi almak için hazırladığı projenin KOSGEB tarafından kabul edilmediğini, talep ettiği 97 bin lira tuturındaki üretici destekleme kredisinin başkalarına verildiğini iddia etti. Üzerinde ''Başbakanım ya sesimi duy, yada beni vatandaşlıktan çıkart'' yazılı mukava pankartı bisikletine asan Zafer Göçer şunları söyledi:

''KOSGEB beni 1.5 yıl oyaladı. Destekleme kredisi almak için hazırladığım proje kabul edilmedi. Krediler başkalarına verildi, hak edenlere verilmedi. Bu durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a anlatmak için bisikletimle Ankaraya kadar gideceğim. Hiçbir siyasi amacım yok. KOSGEB başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağım.''

Açıklama yaptıktan sonra Kayseri Adliyesi'ne gitmek isteyen Zafer Göçer, bir süre sonra bisikletinin arkasında taşıdığı dikiş makinasını düşürdü. Hasar gören dikiş makinasını tekrar bisikletine yükleyerek adliye önüne gelen Zafer Göçer, KOSGEB Bakanı Erdal Çınar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Kısa süre sonra adliyeden  çıkarak kaldırımda bıraktığı bisikletiyle dikiş makinasını alan Zafer Göçer ''Bazı evraklarım eksik. Onları tamamlayıp adliyeye yeniden gelerek suç duyurusunda bulunacağım. Bisikletimle Ankaraya kadar gidip burada olanları başbakanımıza anlatacağım'' diye konuştu. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtı önünde eylem öncesi önlem alan sivil polisler, Zafer Göçer'e herhangi bir müdahalede bulunmadı.

KOSGEB MÜDÜRÜNDEN SAVUNMA

KOSGEB Kayseri Hizmet Merkezi Müdürü Erdal Çınar, Zafer Göçer'in işyerinin eşinin üzerine kayıtlı olduğunu, vergi ve SGK borçları nedeniyle kredi verilemediğini belirterek şunları söyledi:

''Zafer Göçer'in işyeri kendi adına değil eşinin adına kayıtlı. Bize kredi için başvuru yapıldı ama işyerinin SGK ve maliyeye ödenmemiş borçları var. Yasa gereği maliyeye ve SGK'ya borcu olanlara kredi veremiyoruz.''



VD(OE/İD)