Gazipaşa Caddesi'ndeki Madenci Anıtı önünde toplanan ve bazıları ücretli olarak çalışan ataması yapılmayan yaklaşık 50 öğretmene bir grup üniversite öğrencisi de destek verdi. 2007 yılından bu yana intihar eden ataması yapılmayan 31 öğretmen için saygı duruşunda bulunan grup, daha sonra ellerindeki dövizler ve sloganlarla tepkilerini dile getirdi. 'Çılgın projeniz öğretmen intiharları mı?', 'Atanmak için takla mı atalım?', 'Bakan değil gören istiyoruz', 'Koşulsuz atama istiyoruz', 'Toprağa değil sınıflara' yazılı dövizler taşırken, 'Susma haykır, atama haktır', 'KPSS mezara, öğretmenler okula' sloganları attı.

Öğretmenler adına basın açıklamasını okuyan Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi Mehmet Alaca, Ak Parti iktidarı öncesi 50 olan eğitim fakültesi sayısının şu anda 84'e, 72 bin olan ataması yapılmayan öğretmen sayısının ise 350 bine ulaştığını söyledi. 2007'den bu yana ataması yapılmayan 31 öğretmenin intihar ettiğini vurgulayan Alaca, "Bizlerin sorunlarını görmeniz, sesimizi duymanız için daha kaçımızın intihar etmesi gerekiyor. Bir hekimin cahil bir barbar tarafından öldürülmesinden sonra bir meslek çalışanlarının bir araya gelip tek yürek olarak bu cinayeti protesto etmeleri takdire şayandır. Peki öğretmenlerin aynı duyarlılığı göstermeleri için 30 öğretmenin intiharı yeterli değil midir? Mesleğimize sahip çıkıp, tek yürek olmanın zamanı gelmedi mi?" diye konuştu.

Basın açıklamasının okunmasının ardından bir süre anıt önünde oturarak sloganlarla tepkilerini sürdüren kalabalık, daha sonra dağıldı.



GG(EE/CK)