Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindekiler Akşan Yapı tarafından merkeze bağlı Yeşilsu Köyü'nde yaptırılan ilköğretim Okulu'nun açılışına katıldı.

Depremden sonra Van için tüm Türkiye'nin seferber olduğunu belirten Atalay, "Depremin meydana geldiği 23 Ekim'den bu yana Türkiye'nin kalbi Van'da atıyor. Birçok kişi Van'a okul, derslik ve lojman yapmak için bağışta bulundu. Bugün de onlardan birisinin açılışını yapıyoruz. Kalıcı konutlar için köylülere kredi desteği sunuyoruz. Köylü kardeşlerimiz 5 Mayıs'tan itibaren gidip kredilerini alabilirler. Fakat yapacakları evlerin projelerini ve denetimlerini biz yapacağız. Biz gerek Van'da, gerekse Erciş'te herkesin kalıcı konutuna taşınmasını istiyoruz. Yani depremin yılı dolmadan herkes evine taşınacak. Biz yaklaşık 20 bin konutu tamamlayıp teslim edeceğiz. Köylü kardeşlerimizde evlerine yerleşmede geç kalmasın" dedi.

Okul açılışında konuşan Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise, konuşmasına başlarken, okul açılışı törenini uzaktan izleyen kadınlara dikkat çekti. Milletvekili Orhan, kadınları çağırıp protokole davet ederek, "Bundan sonraki bu tür açılışlarda, görevli arkadaşlardan rica ediyorum. Lütfen kadınlar için protokolün ikinci sırasını ayırsınlar" dedi. Kadınlarda oradan gelip protolün ikinci sırasına oturdu. Millitvekili Orhan'da daha sonra konuşmasına devam etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Atalay ve beraberindekiler, 8 derslikli okulu gezip öğrencilerle sohbet etti. Ayrıca öğrencilerede mont ve oyuncak dağıtıldı. Atalay günün anısına okulu yaptıran Mert Akşan'a plaket verdi.



GÖ,MÇ (FE/RT)