Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile eşi Yıldız Atalay, beraberinde beraberinde AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, eşi Olcay Köksal, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kaymakam Harun Kazez ve bürokratlarla birlikte şehit Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen’in Kırıkkale'ye bağlı Delice İlçesi'nde oturan babası Mehmet Dikmen'i tizayaret etti. Kuran-ı kerim ve dua edilmesi ile birlikte Atalay çifti, Mehmet Dikmen ile şehit Binbaşının eşi Işılay Dikmen'e taziyede bulundu.

Beşir Atalay başkanlığındaki heyet buradan ayrıldıktan sonra Delice AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ett. Burada gazetecilerin yeni anayasa çalışmaları hakkındaki sorusunu üzerine Beşir Atalay, "Çalışmalar devam ediyor. Anayasa konusunda Mayıs ayında yazımına başlayacağız dedik ve şu anda komisyon görüşmeleri başlıyor. Biz yeni anayasa konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Anayasanın en iyi şekilde yapılması için gayret ediyoruz. Başbakanımız da ifade etti. Biz bu anayasanın yapılmasında sonuna kadar ısrar edeceğiz. Her parti yeni anayasa konusunda söz verdi. Daha önce açıklamıştık 9 kişilik bir ekibiz biz. Geçen hafta içinde toplantımızı yaptık. Biz parti olarak çok yakından takip ediyoruz. Yanı bizim o toplantımıza partimizin uzlaşma komisyonun üyeleri de katılır. Gelişmeleri oradan değerlendiririz. Yani biz AK Parti olarak anayasa konusunda partideki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzlaşma komisyonundaki üyelerimizle çok iyi bir irtibat halindeyiz. Ama anayasa çalışmasını şu anda Meclis Başkanı partililerle irtibat içinde yürütüyor. Biz sadece geriden ne kadar destek olabilirsek o desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti olarak yeni anayasayı demokratikleşmenin olmazsa olmazı olarak gördüklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani 12 Eylül 1980 bir yandan yargılanıyor. Bir yandan da o dönemin anayasası yürürlükte. bu anayasa artık yürürlükten kalkması lazım. Gerçek ileri bir demokrasi için sivil bir anayasa gerekli. Biz bunun için çalışıyoruz. Başbakanlık sistemi şu an gündemde ona şöyle bakmak lazım. Yeni bir anayasa yapılırken mevcut sistemdeki tıkanmalar gözden geçirilir. Yani nerede hangi sorunlar var bütün bunlara bakılır. Bu çerçeve de uçlarda tartışma yerine bir uçta başkanlık sistemi, bir uçta parlamenter sistemi hangisini tercih anlamında değil de, tartışmalarda yani bu ikisinin arasında çok geniş bir yelpaze var. Orada çok farklı diğer alternatifler de olabilir. Yani mevcut sistem daha iyi nasıl yürür ona kafa yormak lazım. Onun için de bu yeni anayasanın yazılmasına başlandığı günlerde bütün bunların tartışılması çok iyi. Bu tartışmalardan çekinmemek lazım. Sınırsız olarak bunlar tartışılsın çünkü anayasa kolay yapılmıyor. Yeni bir anayasayı bu meclis ilk defa yeni bir anayasayı yapıyor. Onun için bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Yani sistemimizin en iyi yürüyeceği bir yönteme de bulmak durumundayız."

EG(EG/SSA) (FOTOĞRAF)