Kaza dün gece Şanlıurfa- Bozova karayolunun 14'üncü kilometresinde meydana geldi. 49 yaşındaki Aslan Taş yönetimindeki 63 UE 057 plakalı minibüs, yapımı devam eden ve trafiğe kapalı karayoluna girip Karpuzlu Köyü'nde yolcu indirdi. Daha sonra yolda devam eden minibüs, karşı yönden gelen ve yapımı süren karayoluna kum taşıyan Ömer Topal yönetimindeki 63 PC 863 plakalı kamyonla Tülmen Köyü yakınında kafa kafaya çarpıştı. Kazada, kamyonun altına giren minibüs yaklaşık 300 metre sürüklendi. Kaza sonrası can pazarı yaşanırken; olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye sevk edildi.

İtfaiye ve sağlık ekipleri ile birlikte olayı duyarak koşan köylüler yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Hurdaya dönen minibüsteki yaralılar ambulanslarla hastanelere götürülürken, minibüs içerisinde sıkışan yaralılar içinde olay yerine hemen vinç çağırıldı. Vincin kamyonun dorsesini kaldırmasıyla sıkışan yaralılar çıkarılarak ambulanslarla hastanelere taşındı. Kazada, minibüste sıkışan ve askere gitmeye hazırlanan Sedat Taş, yaşamını yitirdi. Kazada, minibüs sürücüsü Aslan Taş ile minibüste bulanan Yasin Canbek, Sabri, Bedriye, Halil ve Mehmet Taş ile kamyon sürücüsü Ömer Topal ise yaralandı. Ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere taşınan yaralıların tedavilerine başlandı.

Kaza sonrası hafif yaralanan kamyon sürücüsü Ömer Topal, "Tedavi olacağım" diyerek özel bir araçla hastaneye gitmek istedi. Daha sonra Şanlıurfa Otogarı yakınında inen Topal, kaçmak isterken jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Hafif yaralanan kamyon sürücüsü Ömer Topal tedavisi için hastaneye götürüldü. Hastanedeki tedavisinin ardından Topal, jandarma tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Askere gitmeye hazırlanan Sedat Taş'ın cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere olay yerine gelen cenaze aracı ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. Kaza sonrası bahçeye yuvarlanan 2 araç vinç yardımı ile çekicilere konulup otoparka çekildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



ÖŞ(HK/SS)