Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere beraberinde Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, eski bakanlardan Mehmet Aydın, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanı Recai Kutan, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte Elazığ’a geldi. Vali Muammer Erol ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Arınç, önce Valiliği ziyaret etti.

KIZ KARDEŞİMİN MEZARI ELAZIĞ'DA

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, Suriye konusunun her gün görüşülen bir konu olduğunu ve bu konuyla ilgili gerekli açıklamaların yapıldığını söyledi. Arınç, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçeceğine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine de iç politikaya yönelik bir soruyu valilik makamında cevaplandırmak istemediğini söyledi.

Çocukluğunun Elazığ'da geçtiğini söyleyen Arınç, yıllar önce ölen bir kız kardeşinin mezarının da Elazığ'da bulunduğunu anlattı. Evlerinde sürekli Elazığ hatıralarının konuşulduğunu ve hiç unutmadıklarını söyleyen Arınç, 1954-1959 yılları arasında, babasının jandarma astsubay olarak görev yaptığı dönemde, Elazığ’da yaşadıklarını belirtti. Arınç, "Nail Bey Mahallesi'nde uzun süre oturduk, daha sonra Yenimahalle’de oturduk. Biz dört erkek kardeşiz ama 1956'da küçük bir kız kardeşimiz oldu. Annemin rahatsızlığı sebebiyle, kız kardeşimiz vefat etti. Mezarının Sürsürü Mezarlığı’nda olduğunu biliyoruz. Ama nerede yatıyor, çünkü küçük bir çocuk gömüldüğü zaman başında işaret olur, olmaz, onları hiç bilmiyorduk. Geçen dönem il başkanımız Ali Şerifoğuları, bir vesileyle izini sürdü ve yerini buldu. Başına da bir kitabe koymuş. Bugün ziyaret edeceğiz" dedi.

Arınç, daha sonra açılışını yapmak üzere gittiği Fırat Üniversitesi Dr. Aysun ve Dr. Ahmet Küçükel İlahiyat Fakültesi'nin tören alanında folklor ekipleri gösteriler yaptı. Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Nükhet Küçükel Ezberci ile kardeşleri Banu ve Fikri Küçükel tarafından karşılandı.

Özel Ankara Güven Hastanesi ve Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılan İlahiyat Fakültesi’nin 650 öğrenciye eğitim-öğretim vereceği belirtildi.

Törende konuşan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Küçükel Ailesi’ne hayırlı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Yiğit insanların olduğu bu topraklarda adalet de bol olsun" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çocukluk yıllarının geçtiği yıllardan isimlerini duyduğu Küçükel Ailesi ile TBMM Başkanı olduğu yıllarda tanıştıklarını ve rahmetli Dr. Ahmet Küçükel’in Meclis'ten alacağını alamadığı zaman kendisine gelerek, yardım istediğini hatta bu sayede Mecliste dönen sağlık harcamaları skandallarını öğrenmesine vesile olduğunu söyledi. Kozmetikten, 32 dişine kadar sağlık harcamalarındaki kayıp kaçakları Meclis bütçesinden karşılatan TBMM çalışanlarını bu sayede tespit ederek işlerine son verdiğini ve Meclis'ten attırdığını anlatan Arınç, Meclis Başkanı olduğunda, Meclisle ilgili bir şey bilmediğini ve Meclisle ilgili gözlerini açan Küçükel Ailesi’nin, zarardan kar etmeyi kendisine öğrettiğini ifade etti. Arınç, "Bu manalı günde siyasete girmeyeceğim. Bugün işimiz siyaset değil. Rektörümüze de güle güle diyoruz, 8 yılı doldu. Yeni gelecek rektörümüze başarılar diliyorum. İyi bir din eğitimi almanın önemi çok büyük. Barakalardan bu muhteşem eğitim binalarına gelene kadar büyük yollar kat edildi. Rahmetli Dr. Aysun ve Dr. Ahmet Küçükel’i rahmetle anıyor, çocuklarına hayırlı hizmetlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Arınç, İlahiyat Fakültesi binasını gezerek bilgi aldıktan sonra Kovancılar İlçesi'ne hareket etti.