Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şair Abdurrahman Karakoç’un ölümünü nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, Karakoç’un isteği üzerine cenazesinin Taceddin Dergahı’na defnedileceğini söyledi.

Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 'Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nın Bursa’da Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine katıldı. Törende sırasında şair Abdurrahman Karakoç’un ölüm haberini alan Arınç, dışarı çıkarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Bir süre sonra salona dönen Arınç, şöyle konuştu:

“Az önce Başbakanımızı aradık. Bu gün bir kaybımız var. İnancımıza göre kayıp değil, fani dünyadan baki dünyaya bir göç var. 25 yıldır şiirleriyle iftihar ettiğimiz, gönül dostu büyük insan Abdurrahim Karakoç, Gazi Üniversitesi’nde bugün rahmetli oldular. Allah rahmet eylesin. Gerçek bir Anadolu insanı. Kahramaraş Elbistan'dan. Şiirleri ile insanlara istikamet gösteren değerli bir insandır. 20 gün öne kendisini ziyaret etmiştim. Oğlunun ismi de Türk İslam Karakoç’tur. Az konuşma imkanımız oldu. Ailesi kendisinin Taceddin Dergahı’na gömülmesini istiyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da oraya gömülmeyi arzu etmişti. Bunun içinde Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç var. Bunun için kararname çıkartılması gerekiyor. Bunun için Başbakanı aradım.”

“MİHRİBAN’I DİNLERKEN RAHMET OKUYACAĞIZ”

Abdurrahim Karakoç’un kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Arınç, “Güftesini onun yaptığı Mihriban türküsü var. Gerçekten günde 10 defa dinlesem hoşuma giden, insanın ruhunu derinliklerine kadar kapsayan bir ruhu vardır. Demek ki bundan sonra Mihriban’ı dinlerken Karakoç’un ruhuna rahmet göndereceğiz” dedi. 

Arınç, yerel basının güçlendirmenin önemine değindiği konuşmasında, maddi anlamda destek sağlarken özendirmenin önemli olduğunu kaydetti. Yerel basının güçlendirilmesinin demokrasinin güçlendirilmesi anlamına geleceğini belirten Arınç, bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.  Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Abdurrahim Karakoç’u kaybettiklerini belirterek, rahmet diledi. Yapılan yarışmanın önemine değinen Karakaya, yarışmaya katılımlarda nitelikler arttığı gibi ilginin de her geçen gün arttığını ifade etti.

DİYARBAKIR İL MÜDÜRÜ İLE KÜRTÇE KONUŞTU

Tören sırasında Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüklerine telekonferas bağlantısı yapıldı.

Bu sırada Başbakan Yardımcısı Bülenat Arınç'ın, Basın Yayın ve Enformasyon Diyarbakır İl Müdürü Melih Akaslan ile yaptığı telekonferans ilginç diyaloglara sahne oldu. Bülent Arınç, Aksalan'a 'Keyfette hoşe' (Keyfin nasıl) diye Kürtçe seslendi. Daha sonra Bülent Arınç, 'Hoşe kardeş diyeceksin' diye konuştu. 'Hoşe' diye cevap veren Akaslan, "Ben Zazaca olduğu için bilmiyorum" dedi. Kendisinin de Zazaca bilmediğini ifade eden Bakan Arınç, "Kırmançi biliyorum" diye konuştu. TRT 6'nın ayın 13'ünde Sorani dilinde yayına başlayacağını belirten Arınç, "Barzani ile birlikte görüşme yapacağız. TRT 6'dan yayınlanacak" diye konuştu.

Haber, araştırma, mizanpaj, röportaj, fotoğraf gibi dallarda dereceye girenlere ödülleri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından verildi.



IA,FK(FK/AAA)