Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı SODES Programı kapsamında finanse edilen, 'Çocuk ve Gençlik eğitim Merkezi' projesinin açılışı bugün Adliye Sarayı'nda yapıldı. Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan ve diğer illere örnek olacak bir projenin açılış törenine Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Belediye Başkan Vekili Yusuf Demirci, İl Jandarma Komutanı Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, Hakimler, savcılar ve daire müdürleri katıldı.

Açılışta konuşan projenin mimarı Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız şunları söyledi:

"Adliyenin zemin katında oluşturulan mekanda 3 boyutlu sinema salonu, müzik, satranç, gitar ve ve saz kursları düzenlenecek. Ardahan'da sosyal faaliyet son derece kısıtlı. Eğitimde istenilen seviyeye gelinemiyor. Uzun ve ağır geçen kış mevsimi ile ekonomik imkanların yetersiz olması gibi nedenlerle bir kısım sosyal imkanlardan uzak kalan çocuklarımıza bu imkanların bir kısmını sağlamaya çalışacağız. Üç boyutlu film gösterimi, müzik ve spor kurslarının yanında, uzmanlarla aile ziyaretleri ve toplu görüşmeler yapacağız. Bu çocuklarımızın, gençlerimizin sorunlarını halletmek ve onları topluma yararlı birer fert yetiştirmek için küçük bir başlangıç olabilir. Ancak Türkiye için büyük bir başlangıç olacağına inanıyorum. Bir nevi, bulaşıcı hastalıklar yayılmadan önce koruyucu hekimlik görevi yaparak suçlar işlenmeden onları önlemeyi amaçlıyoruz."

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen de, bu projenin örnek bir proje olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bu tür projeler gençlerimize meşguliyet verdiği için kötü alışkanlıklardan uzak tutacak. Aksi taktirde sebeplerle değil, sonuçlarla uğraşmak zorunda kalacağız. Toplum olarak amacımız bir yere gelmektir. Bu tür projeler gösteriyor ki Ardahan artık gerilerde değil ileridedir.".

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol, gözlüklerini takarak 'Şirinler' adlı cizgi filmi izledi.



DB(KS/COŞ)