Bursa’da 3 yıl önce, bar işletmecisi E.K., polis memuru Alpay D.’den aldığı çekle bir otomobil aldı. Çekin bir süre sonra ödenmemesi üzerine iş yeri sahibi Ç.T., polis memuru hakkında icra takibi başlattı. Daha sonra silahlı 3 kişi tarafından kaçırılan Ç.T.'ye, iddiaya göre avukat M.E.K.’nın ofisine götürülerek borcundan vazgeçtiğine dair ibraname imzalatıldı. İmzalatılan belgeyi alan icra müdürü ise takibi durdurdu.

Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü'ne giden Ç.T. yaşadıklarını polise anlattı. Çete üyelerine yönelik başlatılan operasyon sonucu, aralarında 2 albay, polis, icra müdürü ve avukatın da bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alındı. Haklarında İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan sanıkların 3 yıldır süren yargılanması geçen Haziran ayının sonunda tamamlandı.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

'Suç örgütü kurmak, kurulan örgüte üye olmak', 'yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksul kılmak' ve 'yağmaya teşebbüs' suçlamalarından yargılanan sanıklardan Fikret K. 34 yıl 4 ay 15 gün , Servet Koçak 28 yıl 1 ay 15 gün, Eray Kul 26 yıl 8 ay 25 gün, Selami Koçak 14 yıl 5 ay 10 gün, İlhami Koçak 26 yıl 1 ay 10 gün, Kubilay Demir 6 yıl 1 ay 10 gün, Emrah Üçdemir 21 yıl 10 ay 15 gün, Mahmut Koçak 8 yıl 6 ay 15 gün, Özgür Özçelik 1 yıl 10 ay 15 gün ve Fuat Yerli ise 15 yıl 10 ay hapis cezası çarptırıldı.

EMEKLİ ALBAYLARA 5, POLİS MEMURUNA 8 YIL HAPİS

Çete üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan emekli albaylar Mehmet Has ve İhsan Baysal ise 'örgüt üyesi olmak' ve 'yağmaya teşebbüs' suçlarından 5’er yıl 2’şer ay hapis, polis memuru Alpay Demir ise 'örgüt üyesi olma', 'kasten yaralama', 'silahlı tehdit' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ise 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca avukat M.E.K. ve sekreteri ile icra müdürü M.K. ise üzerlerine atılı tüm suçlamalardan ayrı ayrı beraat ederken yargılanma sırasında yaşamını yitiren Recep Artık hakkındaki tüm suçlamalar ise düştü.



SB(FK/SS)