Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi öncülüğünde Antalya'da '19 Mayıs'ta Antalya El Ele' adıyla kutlama programı düzenlendi. ADD'nin yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyeleri, Eğitim- İş, Birleşik Kamu- İş, Türkiye Kamu- Sen, KESK, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, DİSK, Türk- İş, Tabip Odası, Baro, CHP, MHP, DP gibi çok sayıda sivil toplum örgütü, meslek odası, siyasi parti gibi kurum ve kuruluşlara yapılan çağrı üzerine bugün saat 18.00'de Konyaaltı Plajı Minicity yakınlarında toplanan yaklaşık 10 bin Antalyalı, Cumhuriyet Meydanı'na kadar uzun bir yürüyüş yaptı.

Şiddetli sağanağa rağmen yüksek katılımın olduğu yürüyüşte, Konyaaltı Beach Park içinden sahil boyunca devam eden grup yaklaşık 5 kilometre yürüyerek, Konyaaltı Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Herkesin sırılsıklam ıslandığı yürüyüşün ön grubunda CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yöneticileri yer aldı. Grup, her biri 100'er metre uzunluğunda 5 dev Türk bayrağı taşıdı. Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile yürüyenler zaman zaman Ak Parti ve hükümet aleyhine sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup hep birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okudu.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlama programında Bülent Ortaçgil konser verdi.



MÇ(SU/ESM)