Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, uzun süredir takip ettikleri tefecilik çetesine yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarının da katıldığı operasyon kapsamında Antalya Barosu avukatlarından B.K., karısı avukat F.Ş.K., yaptırdığı okullarla adını duyuran Antalyalı ünlü işadamı A.T., yine işadamı A.K. ile Antalya Adliyesi'nde çalışan 5 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Sabah erken saatlerde başlayan operasyon kapsamında Cumhuriyet savcıları avukat çiftin ofisinde yapılan aramalara katıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sorguları Mali Suçlar Büro Amirliği'nde başladı. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüte liderlik ve yöneticilik yapmak', 'örgüte üye olmak' ve 'örgüt faaliyetleri kapsamında tefecilik yapmak'la suçlanan şüphelilerin, 4 gün boyunca gözaltında kalacağı belirtildi.

Polis yaptığı teknik ve fiziki takip sırasında mağdur olduklarını belirlediği onlarca kişiyi ise ifadelerini almak üzere KOM Şube Müdürlüğü'ne çağırdı. Polis, yeni gözaltılar olabileceğini bildirdi.