hem de gönül alıyor


TAKSİ duraklarını ziyaret eden ve Mehmet Akif Caddesi'ni gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hem yatırımlarla ilçeyi güzelleştirdiklerini hem de sosyal çalışmalarla, ziyaretlerle halkla gönül bağını güçlendirdiklerini söyledi. Tütüncü, çevre düzenlemesi çalışmasıyla güzelleştirdikleri Gazi Bulvarı'ndaki modern hale getirdiği Can Taksi, Sema Yazar Taksi ve Emek Taksi Durağı'nı ziyaret etti. Başkan Tütüncü, daha önce de birkaç kez ziyaret ettiği taksi duraklarının çalışanlarıyla sohbet etti, belediye hizmetleriyle ilgili isteklerini dinledi.


Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra duraklarını yenilediği Antkoop Taksi Durağı, Dokuma Taksi Durağı ve Mutlu Taksi Durağı çalışanlarıyla bir araya geldi. İşlerinin nasıl gittiğini sorduğu, çay içtiği esnafla sohbet eden Başkan Tütüncü, kulübe şeklinde saçtan yapılmış 10 taksi durağını, yeniden inşa ederek, taksici esnafına yaraşır hale getirdiklerini belirtti. Dini bayramlarda taksici esnafıyla bayramlaşmayı gelenek haline getirdiğine değinen Tütüncü, "Taksici esnafımız bizim için değerli ve önemlidir. Daha fazla para kazanabilmeleri için, hizmet ortamlarını güzelleştirmek için bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.


Hizmetin her zaman yapılabileceğini, önemli olanın gönül kazanabilmek olduğunu vurgulayan Hakan Tütüncü, "Yaptığımız sosyal çalışmalarla, hizmetlerle ve ziyaretlerimizle ilçe halkımızla olan gönül bağımızı güçlendirdiğimize inanıyorum" dedi. Taksici esnafı da hizmet binalarını modern hale getirdiği için teşekkür ettikleri Başkan Tütüncü'nün, alçakgönüllü, mütevazi, sürekli halkın içerisinde olma anlayışından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Dokuma bölgesindeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ni de gezerek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.


ANTALYA,


===


İbradı Antalya'nın

Safranbolusu olacak


İBRADI'da asırlık konak ve düğme evler ile hamam, çeşme, cami ve kıraathane gibi toplam 134 tarihi yapının kültür varlığı olarak tescil edilmesi, Antalya'da yeni bir Safranbolu yaratacak. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun İbradı ilçe merkezinde geçen Mayıs ayında başlattığı tespit ve tescil çalışmaları tamamlandı. Temmuz ayında İbradı'yı 'kentsel sit' ilan eden Koruma Kurulu, Ağustos ayında İbradı'daki toplam 56 tarihi yapıyı 'kültür varlığı' olarak tescilledi.


Bu kararla, 2005 yılında kentsel sit ilan edilmiş Ormana beldesindeki 49 düğmeli ev ve 2011 yılında kültür köyü ilan edilmiş Ürünlü köyündeki 29 düğmeli evin tescilli bulunduğu İbradı ilçesi, kültür varlığı olarak tescilli toplam 134 mimari yapı ile 'Antalya'nın Safranbolusu' olma fırsatına kavuştu. Geleneksel mimarisi ve malzemesi ile inşa edilmiş yapıların yoğun olarak bir arada bulunması sebebiyle alınan 'kentsel sit alanı' kararı ile İbradı ilçe merkezindeki mevcut imar planı askıya alındı.


Bu nedenle İbradı Belediyesi, İl Özel İdaresi ya da İller Bankası'ndan alacağı hibe ile bir yıl içinde koruma amaçlı imar planı yaptıracak. Plan yapılıncaya kadar İbradı'daki imar faaliyetleri, 'Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Şartları'na göre gerçekleştirilecek. Kurul ayrıca, tespit raporu yazıldıktan sonra yıkılan tescilli bir konağın aslına uygun olarak yeniden yapılmasına ve binanın yok edilmesine neden olanlar hakkında 2863 sayılı yasa uyarınca suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.


İbradı'da tescillenen tarihi yapılardan 16'sı, horasan harcıyla sıvanmış taş ve ahşap hatıllarla 19. yüzyılın sonuyla 20. yüzyılın başında yapılmış konak. 29'u da sadece taş ve ahşap hatılla harçsız olarak yapılmış 'düğmeli ev'. Tescilli diğer yapıların dağılımı şöyle: 3 bağ evi, 2 cami, 2 çeşme, 1 hamam, 1 su kemeri ve su yolu, 1 demirci dükkanı, 1 kıraathane, belediye binası, 1 lojman, 1 köprü ve 1 mezarlık. İbradı'daki tescil çalışmaları, Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğretim elemanı Dr. Hasan Üstün'ün, İbradı'daki 101 tarihi yapının korunması talebi ile 19 Nisan 2012 tarihinde Kurula yaptığı başvuru üzerine başlamıştı.


Bülent ÜLKER/İBRADI,


Foto: İbradı genel görünüm ve korumaya alınan bir düğmeli ev.


===


Manavgat'ta 'Oktoberfest' eylemi


TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şubesi, Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Oktoberfest Festivali'nin protesto ederek vatandaşlara 'ayran' dağıttı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın fotoğrafı ile çeşitli sloganların yazılı olduğu pankartı açarak, festivale tepki gösterdi.


Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Fatih Kaplan, festivale Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiğini savunarak, belediye kaynaklarının bira dağıtmak yerine daha yararlı çalışmalar için kullanılması gerektiğini söyledi. Oktoberfest'in Türk kültüründe yerinin olmadığını kaydeden Kaplan, "Geçen yıl festivalde ölümler oldu. Festival afişlerinde '18 yaş' uyarısı var. Festival gençleri ve çocukları olumsuz etkiliyor" dedi. Açıklamanın ardından meydandakilere ayran dağıtan grup, daha sonra dağıldı.


Kamil ATALAY/MANAVGAT,


Foto: Açıklamadan


===


Caz severler Kızılkule'de buluştu


ALANYA Belediyesi tarafından Başbakanlık Tanıtım Fonu'nun desteklediği Radyo D, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Efes Alkolsüz, Corendon Airlines ve Utupia World'ün sponsorluğunda gerçekleşen 10'uncu Uluslararası Alanya Caz Günleri kapsamında sanatçı Karsu Dönmez sanatseverlerle buluştu.


Hollanda'da doğup büyüyen, caz, blues, funk ve etnik müziklerinin çağrışımlarından oluşan şarkılar besteleyen piyanist- şarkıcı Karsu Dönmez, tarihi Kızılkule önünde verdiği konserde seslendirdiği Türkçe ve İngilizce şarkılarıyla izleyenleri büyüledi. Karsu Dönmez'e konserinde Orville Breeveld elektro gitarla, Catalın Mılea saksafon, Dave Breındenbach bas gitar ve Chrıstıan Hulsmann davulla eşlik etti.


Özgür YILMAZ/ALANYA,


Foto: Seyircilerden foto - Karsu Dönmez- sahnedeki diğer sanatçılar


===


Tarihi tapınak sanatseverleri ağırladı


MANAVGAT'ta Side Belde Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Dağıstan Devlet Dans Topluluğu 'Lezginka' grubu sahne aldı. Tarihi Apollon Tapınağı'nda gerçekleşen gösteriyi yerli ve yabancı çok sayıda kişi izledi. Grup, yaptığı birbirinden ilginç gösteri ve danslarla izleyenlerin beğenisini kazandı. Festival, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın 24 Eylül Pazartesi günü Antik Tiyatro'da vereceği konserle devam edecek.


Kamil ATALAY/MANAVGAT,


Foto: Konserden


===


Ödül sevincini müşteriyle paylaştı


MANAVGAT'ın Gündoğdu Beldesi'nde Amara World Hotel's grubu bünyesinde 2004 yılında beri hizmet veren Amara Beach Resort Comfort Otel, 25'inci kalite ödülünü aldı. 2012 yılında çeşitli kuruluşlar tarafından 6 kez kalite ödülüne layık görülen tesis, ödül coşkusunu tesiste konaklayan misafirleriyle paylaştı. İlginç şov ve gösterilerin yer aldığı gala gecesi otelin havuz başında yapıldı. Bu yıl alınan ödüller, otelde kalan misafirlerle birlikte kutlandı.


Bu yıl 6 ödül birden almanın keyfini yaşadıklarını belirten Otel Genel Müdürü Erkut Öztürk, 2012 yılında 2 Tripadvisor, 1 Zoover, 1 Holiday Check, 1 Tez Tour ve son olarak dünyanın önde gelen tur operatörü TUİ'nin 'Holly 2012' ödülünü adlıklarını söyledi. Tesis olarak misafir memnuniyetine çok önem verdiklerini kaydeden Öztürk, "Tesisimizde çalışan personelimizin mutlu olması ise tatile gelen misafirlerimize de yansıyor. Misafir memnuniyet kriterlerinde kırılması güç bir rekora imza atarak 8 yılda toplamda 25 ödül aldık" diye konuştu.


Kamil ATALAY/MANAVGAT,


Foto: Geceden fotolar