Antalya'da yapımına geçen 29 Kasım'da başlanan Antalya Akvaryum, bugün saat 10.00'da ziyaretçilere açıldı. 5 milyon litrelik ana tank kapasitesiyle Avrupa'nın 2'nci, dünyanın 5'inci büyük akvaryumu özelliğini taşıyan, 131 metre uzunluk ve 3 metre genişliğiyle Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelini de içinde barındıran Antalya Akvaryum, ilk günden yoğun ilgi gördü. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yap- işlet- devret modeliyle yaptırılan 85 milyon TL bütçeli dev akvaryumda 20 binden fazla balık ve sualtı canlısı bulunuyor.

Akvaryumun ilk gün müşterisi Antalyalılar ve yerli tatilciler oldu. Tur otobüsleri de turist kafilelerini getirdi. Akvaryum yönetimi ise tesisin ilk gün gördüğü ilgiden oldukça memnun. Kapılarını açtıktan sonra bir saat içinde 1000 kişinin akvaryuma giriş yaptığını belirten Antalya Aquarium Genel Müdürü Murat Selek, ilgiden oldukça memnun kaldıklarını söyledi.

Selek, yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller, zehirli türler ve denizanaları gibi 40 farklı temada akvaryum tankı yer aldığını kaydetti. Selek, "Önümüzdeki birkaç gün içerisinde turist turları akın akın akvaryuma gelecek. Burası Antalya'nın cazibe merkezi olacak" dedi.