Antalya'da dün akşam başlayan sağanak yağışla birlikte sabaha karşı çıkan fırtına yaşamı felç etti. Yağış nedeniyle çok sayıda araç yollarda kalırken, caddelerde yürümeye çalışanlar zorlandı. Metrekareye 83 kilogram yağış düşen kent merkezinde oturanlar işyerlerine gitmekte güçlük çekti. Otobüs durakları ve apartman saçaklarına sığınanlar yağmurun dinmesini bekledi. Fırtınanın hızı saatte 115 kilometreye ulaştı.

KÖPRÜLER SU ALTINDA

Kentte yaşamı olumsuz etkileyen hava muhalefeti nedeniyle Konyaaltı Sahil Yolu karayolu ulaşıma kapandı. Su baskını nedeniyle çok sayıda araç altgeçitlerde mahsur kaldı. Saatteki hızı 106 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle trafik levhaları ve ağaçlar devrildi.

Konyaaltı’ndaki Boğaçayı’nda taşkın meydana geldi. Saklıkent Kayak Merkezi ve Çakırlar Beldesi'ni şehir merkezine bağlayan Boğaçayı Köprüsü de taşkından sonra trafiğe kapatıldı. Konyaaltı'ndaki derelerin taşması sonucu köprüler sular altında kalırken jandarma ve polis buralarda önlem aldı.

ÖĞRENCİLER EVLERİNE DÖNDÜ

Antalya Valiliği, yağış ve fırtına nedeniyle sabah aldığı kararla, Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki 5 merkez ilçede ilk ve orta dereceli okulları bugün süreyle tatil etti. Tatil kararından habersiz evlerinden çıkan ve servisle güçlükle okullarına ulaşan öğrenciler, tatil kararını öğrenince evlerine döndü.

GENÇ DALGAYA KAPILDI

Konyaaltı Sahili'nde demir korkuluklara tutunarak yüksekliği 4-5 metreyi bulan dalgaları seyreden 19 yaşındaki Bayram Kadan, aniden üzerine gelen dalga ile denize sürüklenmeye başladı. O sırada bölgede bulunan belediye görevlileri Kadan'ı çekip karaya çıkardı. Kadan, kontrol için Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

KENT TRAFİĞİ FELÇ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, hızı saatte 115 kilometreyi bulan ve metrekareye 83 kilogram yağışın düştüğü kentte ana trafik akslarında, trafik felç oldu. Elektrik kesintileri nedeniyle birçok kavşakta sinyalizasyonun çalışmadığını belirten Pehlivan, birçok caddede trafik seyrini tehlikeye düşürecek nitelikte su birikintilerini oluştuğunu kaydetti. Pehlivan, "Yağmur suları nedeniyle tıkanan Falez altgeçidini çalışmalar sonucunda açtık. O bölgede trafik ağır da olsa akışkanlığını koruyor" dedi. Hafif raylı sistemin bir bölümünün su altında kaldığını vurgulayan Emin Pehlivan, "12 kilometrelik güzergahta sadece Fatih- Emniyet durakları arasındaki 5 kilometrelik bölümü çalıştırabiliyoruz" diye konuştu.

İtfaiye Daire Başkanı Pehlivan, Konyaaltı'nda bulunan Hurma bölgesindeki Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'ne bağlı arıtma tesislerinin bazı bölümlerinin de sular altında kaldığı yönünde ihbar aldıklarını bildirdi.



AA(SU/İD)