İşsiz Mutlu T., iddiaya göre, 8 ay önce kendisini Bulgaristan'dan telefonla arayan ve adının Saalya Tayrova olduğunu söyleyen kadın ile tanıştı. Saalya Tayrova, sürekli telefonla konuştuğu Mutlu S.'den 15 gün önce, babasından kalan arsayı üzerine geçirebilmek için paraya ihtiyacı olduğunu ileri sürerek para istedi. Mutlu S., annesinin uzun süre önce ölen emekli madenci eşinden kalan maaşı ile biriktirdiği 40 bilezik ve altınlardan oluşan ziynet eşyasından bir bölümünü alıp kuyumcuda bozdurarak kadına banka yoluyla gönderdi. Mutlu S., kadın daha sonra farklı bahanelerle para istemeye devam edince, annesinin tüm ziynet eşyasını satıp parasını gönderdi. Mutlu S., böylece Saalya Tayrova'ya toplam 70 bin lira gönderdi.

Annesinin durumu anlamasından korkup olaya hırsızlık süsü vermek isteyen Mutlu S., ev alacağını söyleyerek altınlarını istedi. Altınları yerinde bulamayan Şadiye S., çocukları Mutlu ve Recep S.'nin, "Eve hırsız girmiştir" demesi üzerine polise haber verdi. Evde inceleme yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, hırsızlık bulgusuna rastlayamayınca Şadiye S.'nin çocukları Mutlu ve Recep S.'yi dün gözaltına aldı.

Recep S., çapraz sorguda altınları ağabeyi Mutlu S.'nin aldığını itiraf etti. Mutlu S., altınları bozdurup, sevgili olduklarını söylediği Bulgaristanlı kadına gönderdiğini belirtti.  Mutlu S., kadın ile 8 ay boyunca telefonda konuştuklarını, 1 kez de internet üzerinden görüştüklerini söyledi. Polislerin yanında kadını arayarak dolandırılmadığını kanıtlamaya çalıştığı öğrenilen Mutlu S., ifadesinde şöyle dedi:

"Bana kendisine ailesinden arsa kaldığını, onu üstüne geçirip satmak için paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Arsayı sattıktan sonra bana parayı fazlasıyla geri gönderecekti. Ben de paraları gönderdim. Telefonda kendisiyle görüşüyoruz. Bana babasının bankada paraya el koyduğunu, sorunu çözdükten sonra göndereceğini söyledi. Biz birbirimizi seviyoruz. Parayı bana göndereceğine inanıyorum. Şikayetçi değilim."

Mutlu S., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, anne Şadiye S., yıllarca biriktirdiği parasının gittiğini, kadının oğlunu dolandırdığını söyleyerek şikayetçi oldu. Olayla ilgili tutunak tutan polis, Bulgar kadının kimliği ve adresinin belirlenmesi için çalışma başlattı.



GG(EE/CK)