Olay geçen 3 Aralık pazartesi günü saat 13.30 sıralarında Gültepe semti Turgut Reis Cadddesi üzerindeki Turgut Reis İlköğretim okulunun karşısında meydana geldi. Eşinden yaklaşık 2.5 yıl önce boşandıktan sonra oğluyla birlikte anne ve babasının yanına yerleşen Pınar Ünlüer, oğlu A.E.K.’yı okul çıkışı almak için karşıdaki büfede beklemeye başladı. Bu sırada, kısa süre arkadaşlık yaptıktan sonra ayrıldığı, ancak birlikte olmakta ısrar eden Okan Özparıltı, Pınar Ünlüer’in bulunduğu büfeye gelerek elindeki pompalı tüfeği peşpeşe ateşledi. Tüfekten çıkan saçmalar başına isabet eden Pınar Ünlüer olay yerinde yaşamını yitirdi. Başına saçma isabet eden, başka bir öğrencinin velisi 34 yaşındaki Ezgi Balcı hafif yaralandı. Balcı tedavisinin ardından taburcu edildi. Olay yerinden kaçtıktan sonra, yakındaki kayalık alanda bira içip sonra da polise teslim olan Özparıltı tutuklandı.

ŞIRNAK'TA ASKERKEN, RAHATSIZLANAN BACAĞI KESİLMİŞ

Pınar Ünlüer’in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından oğlu A.E.K. de babası Polat Karga’ya teslim edildi. Küçük yaşta anne acısını yaşayan oğlunu bağrına basan Polat Karga için de zorlu bir hayat başlamış oldu. 1993 yılında Şırnak’ta, Cudi Dağı’nda vatani görevini yaptığı sırada soğuktan bacağının rahatsızlandığını, terhis olmasından 2 yıl sonra aynı rahatsızlığın nüksettiğini anlatan Polat Karga, çeşitli hastanelerde 10 ameliyat geçirmesine, yapılan tedavilere rağmen iyileşmediğini söyledi. Rahatsızlığın kangrene dönüşmesi üzerine sol bacağının diz altından kesildiğini, taksilerde ve minibüslerde şoförlük yaparken, bu yüzden işsiz kaldığını, sonra da yuvasının dağıldığını anlattı.

'YARDIM DEĞİL İŞ İSTİYORUM'

Protez bacakla yaşamına devam eden Polat Karga, bu haliyle araç kullanamadığı için, mesleği olan şoförlüğü yapamadı, başvurduğu başka yerlerde de işe alınmadı. Şimdi küçük oğlunun bakımını da üstlenen Polat Karga, ona daha iyi şartlarda eğitim aldırmak ve bakıp, büyütmek için işe ihtiyacını olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bundan önce zor da olsa geçinebiliyordum. Ama artık benim için çok önemli olan oğlumun bakımını da üstlendim. Bunun için de çalışmam lazım. Bu halimle kimse iş vermiyor. Ben çevremden ve insanların yapacağı para yardımlarından çok, düzenli bir işe girerek oğlum için çalışmak ve ona bakmak istiyorum. Oğlum yaşadığı anne acısının üzerine bir de zorlu bir hayat yaşamasın."



TY(İÖ/COŞ)