Ankara Valiliği, dün KESK'in organizasyonunda Genel Kurul'da görüşülmekte olan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik yapılmasına ilişkin Yasa tasarısı ile kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ye Zorunlu Eğitimi Kademeli olarak 12 yıla çıkaran İlköğretim ve Eğitim Kanunu teklifini, protesto etmek amacıyla Ankara'da 28-29 Mart tarihlerinde yapılan eylemlerin ve TBMM'ye gidilmesinin yasalara aykırı olduğunun önceden tebliğ edildiğini açıkladı.

TBMM çevresinde gerekçesi ne olursa olsun hiçbir eylemin gerçekleştirilmesinin yasal olarak mümkün olmadığı ve görüşmeler yapılmasına rağmen diğer illerden otobüslerle gelerek yasalara aykırı olarak şehrin muhtelif yerlerinde toplanıldığı, TBMM'ye gidilmesiyle devletin güvenlik güçleri ile de çatışma zeminin ısrarla aranması izahtan vareste olduğu belirtildi.

Gösteri yürüyüşü yapılmasının istenmesi ve bildirimde bulunulması halinde daha önceden ilan edilen yasal meydanlar olan Abdi İpekçi veya Kurtuluş Meydanlarında toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin demokratik ve hukuki anlayış içerisinde değerlendirileceği de taraflara bildirildiği açıklandı. Kızılay Meydanı'nda ve TBMM'de gerçekleştirileceği ilan edilen protestonun demokrasinin güvencesi altında olamayacağı belirtildi.

Bu konunun taraflara önceden tebliğ edilmesine rağmen, güvenlik güçlerinin eylemcileri ayrı ayrı yerlerde enterne ederek grupların buluşmalarına imkan vermediği, 29 saat süre ile aralıksız ve soğukkanlılıkla grupların etrafında güvenlik tedbiri alarak suç işlenmesini önlemeye yönelik stres yönetiminin ve çağdaş güvenlik mühendisliğinin emsalsiz örneğini ortaya koyan Ankara Polisi'nin mevzuatta öngörülen tüm görevlerini yerine getirdiği bildirildi. Yasal olmayan eylemi ikaz ve uyarılara rağmen meydana gelen olaylardan doğabilecek zararlardan sorumlu olan eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlere başlanıldığı belirtildi.


(MV)