Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Ankara Tapibler Odası (ATO) üyesi yaklaşık 200 kişi, sloganlar atıp, 'Çek elini kalemimden, yakamdan' pankartı açarak doktorlar E.D.A. ile M.Ö.T. hakkında soruşturma açılmasını protesto etti. Eyleme, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, Ankara Tabip Odası Başkanı Özdal Şener’in de destek verdi. ATO Başkanı Dr. Özden Şener, burada yaptığı konuşmada acil serviste görevli meslektaşlarının, polis memurlarının tedavisi için tıbbi gerekliliklere göre hareket ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sivil giyimli emniyet mensupları, Sağlık Bakanlığı bürokratları ve Başhekim Nurullah Zengin hiçbir gerçekliği olmayan gerekçelerle duruma müdahale etmiş ve acil servis çalışmalarını aksatmışlar" dedi. Polislerin iki sağlık çalışanı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Şener, "Yaralı güvenlik güçleri aciliyet sıralamasına uygun biçimde muayeneye alınmıştır. Ancak buna rağmen doktor arkadaşlar tehdit ve ağır hakaretlere maruz kalmıştır" diye konuştu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara ise Başhekim Prof. Dr. Nurullah Zengin'in 29 Ekim'de meydana gelen olayda, meslek etiğini yerine getiren meslektaşlarına karşı düşmanca bir tavır sergilediğini ileri sürerek, "Burada keyfi bir durum söz konusu. Hiç bir gerekçe olmaksızın görevini yapan arkadaşlarımız hakkında soruşturma açılmış" dedi.

Açıklamaların ardından grup, sağlık çalışanlarına karanfil vererek olaysız dağıldı.

OLAY

İddiaya göre Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli doktorlar E.D.A. ile M.Ö.T., yaralı polisleri tedavi etmedi. Polisler uzun süre hastanede bekletildi. Güvenlik güçlerinin sağlık durumunu takip etmek üzere hastaneye giden bir emniyet müdürü, hastanenin başhekimiyle görüştü.

Doktor E.D.A., polislerin bir an önce tedavi edilmesini isteyen başhekimle tartıştı. Olayların ardından polisler, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunurken, hastanede haklarında idari soruşturma başlattı.



FK(AY/SS)