BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'nin Suriye'den kaçanların sığındığı Ürdün, Lübnan ve Türkiye ziyaretlerine eşlik eden BM Özel Temsilcisi Angelina Jolie, bu sabah özel uçakla Gaziantep Havaalanı'na geldi. Çok sıkı güvenlik önlemi alınırken, VIP salonu ile özel uçağın arasında araçlarla barikat kurularak görüntü alınması engellendi. Angelina Jolie ve Antonio Guterres, aprona alınan minibüsle havaalanından ayrılıp, Kilis'e geçti. Yol güzergahında da önlem alınan konvoya resmi ve sivil polisler eşlik etti.

HATAY'I ZİYARET ETMİŞTİ

Angelina Jolie, 16 Haziran 2011'de de Hatay'ın Yayladığı İlçesi'ndeki çadır kenti ziyaret etmişti. Bu ziyaretle birlikte ünlü aktris, Türkiye'de ikinci kez Suriyelileri ziyaret etmiş oldu.

ANGELİNA JOLİE KİMDİR

Angelina Jolie Voight, 4 Haziran 1975'de Los Angeles'de dünyaya geldi. ABD'li sinema oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (UNHCR) İyi Niyet Elçisi. 3 Altın Küre, 2 Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve 1 de Akademi Ödülü aldı. Tüm dünyada hayırsever çalışmalarıyla da tanınan Jolie, dünyanın en güzel kadını ve en çekici insanlarından biri kabul edilmiştir.

Jolie, şu an oyuncu Brad Pitt ile birlikte yaşamaktadır. Tüm dünyada basınının bu ilişkiyle ilgisini çeken Jolie ve Pitt çiftinin kendi çocukları Shiloh, Knox ve Vivienne'nin yanı sıra Maddox, Pax ve Zahara adında 3 de evlatlıkları var.



DHA(BK/COŞ)