49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Erdem Tepegöz’ün yönettiği bir kadının varoluş hikayesini anlatan ‘Zerre’ adlı film izleyicilerle buluştu. Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’ndaki filmi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar ile jüri üyeleri izledi. Filme Antalyalı sinemaseverler de ilgi gösterdi.

Film gösteriminin ardından yapılan söyleşi de yönetmen Erdem Tepegöz, İstanbul Dolapdere Tarlabaşı’nı gezerken şahit olduğu yaşam tarzları ve engelli kızı ile yaşayan kadının hayatının filmin doğuş noktası olduğunu dile getirdi. Filmini topluma mesaj verme kaygısıyla yapmadığını anlatan Tepegöz, “Ben sadece bir karakterin hayat kesitini anlatmak istedim. Karakterin 10 günlük hayatına dahil oluyoruz. O yüzden filmin gerçekçi kesiti var” diye konuştu.

Filmin söyleşisine sanat yönetmeni Tora Aghbayova, yapımcı Kağan Daldal ile oyuncular Jale Arıkan ve Remzi Pamukçu da katıldı.

FİLMİN KONUSU

Küçük kızı ve annesi ile hayata tutunan Zeynep ve onun yaşadığı zorlukların anlatıldığı filmde işsizliğin yoğun olduğu şehirde insanların yaşadığı sorunlar ve hayatları sorgulanıyor.

TY (SU/SSA)