16 Ekim Salı günü sabah meydana gelen olayda, yüzlerini tülbentle gizleyen 2 kişi, Bahçeli Mahallesi 3711 Sokak'taki tek katlı müstakil evin kapı zilini çaldı. Şüpheliler, kapıyı açan gelin Zelihe Ergünenç'i, tabanca ve bıçak zoruyla kayınvalidesi Yıldız Ergünenç'in bulunduğu odaya götürdü. Gelin ve kaynanayı etkisiz hale getiren şüpheliler, Yıldız Ergünenç'in boynundaki yaklaşık 5 bin lira değerindeki altın kolye setini alıp kaçtı.

İhbar üzerine polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Gelin ve kaynana, poliste hırsızlık ve gasptan sabıka kaydı bulunanların fotoğraflarını tek tek inceledi. Kadınların tespit ettiği 23 yaşındaki Ömer Dede A. ve aynı yaştaki Selim S., polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise olayda kullandıkları tabanca ile tülbentler ele geçirildi. Şüphelilerin çaldıkları altın kolye setini satıp, parasını harcadıkları öne sürüldü.

'Hırsızlık' suçundan 7 sabıka kaydı bulunan Ömer Dede A. ile 'yağma' suçundan 6 sabıka kaydı bulunan Selim S., sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.



HB(İA/CK)