Lenf kanseriyle mücadele eden Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığını Kurma ve Yaşatma Derneği'nin Onursal Başkanı Avukat Gültekin Yazgan, geçen pazar günü 85 yaşında vefat etti. Gültekin Yazgan için bugün sabah saatlerinde, eşi Tülay Yazgan, oğulları Yankı Yazgan ve Çağrı Yazgan, torunları, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, sevdikleri ve dernek üyelerinin katılımıyla, kurucusu olduğu Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı önünde bir tören düzenlendi.

Kendisi de görme engelli olan ve hayatını engellilerin eğitimine adayan Gültekin Yazgan'ın ışığıyla hayata gözlerini açtığını söyleyen eşi Tülay Yazgan, "Yaşamı boyunca her yaptığını duyarak ve hissederek yaptı. Yıllarca çalışmasının karşılığında çok sayıda eser bıraktı. Özellikle uluslararası bir yere sahip Altı Nokta Körler Derneği'nin kurucularındır. Sevdiklerinin görevi ise bu derneği daha iyi yerlere getirmektir. Zorlu bir mücadelenin başarısını onda gördük" diye konuştu.

Gültekin Yazgan'ın büyük torunu İdil Yazgan, hayatında kahraman olarak dedesini gördüğünü ve örnek aldığını belirtirken, oğulları Yankı ve Çağrı Yazgan, babalarından çok şey öğrendiğini, geride başarılı ve uzun bir yaşam öyküsü bıraktığını dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu da, "İzmir ve Türkiye büyük bir ismini kaybetti. Gültekin Yazgan'ın kurduğu dernek ve eserleri gençlerin daha yukarıya taşıması lazım" dedi.

Gültekin Yazgan'ın cenazesi daha sonra Alsancak Hocazade Camisi'ne getirildi. Gültekin Yazgan, Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde eşi Tülay Yazgan ile oğulları Çağrı Yazgan ve Yankı Yazgan taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Yazgan, öğlende kılınan cenaze namazının ardından Kokluca Mezarlığı'nda toprağa verildi.