Bodrum Kumbahçe Mahallesi'ndeki Manastır Sitesi 1470 Sokak'taki 14 nolu villanın alt katında, bugün saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Üç katlı villanın dubleks katında oturan restoran işletmecisi 44 yaşındaki Hasan Yılmaz, duman ve is kokusu hissetti. Sokağa çıkan ve alt katındaki evden yükselen dumanları gören Yılmaz yangını, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yılmaz itfaiye ekipleri gelinceye kadar da bahçedeki hortumla alevlere su tuttu. İtfaiye ekipleri yangın yerine gelip çalışma başlattı. Bu sırada yangının çıktığı evde oturan işçisini defalarca arayan ve kendisine ulaşamayan Hasan Yılmaz, şaşkın bakışların arasında biran da eve girdi. Bir süre sonra dışarı çıkan Yılmaz, işçisi 29 yaşındaki Harun Öztürk'ü bulamadı. AKS 110 ekiplerince yapılan araştırma sonucunda da evde kimsenin bulunmadığı ortaya çıktı. Vatandaşlar ve Yılmaz rahat bir nefes aldı.

Zehirlenme pahasına eve giren Yılmaz, "Elemanım Harun'un oturduğu evden dumanların yükseldiğini görünce büyük panik yaşadım. Telefona cevap vermeyince içeride kalıp, zehirlendiğini sandım. İçeride olmadığını öğrenince rahatladım. Ancak hala telefonlara yanıt vermiyor" dedi.

Yanan elektrik sobasından çıktığı sanılan yangın ile ilgili polis soruşturma başlatırken Hasan Yılmaz'da yangın ile ilgili ifade vermek üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)