Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından Döşemealtı İlçesi'ndeki Çığlık Stadı'nda 1. WUSV Açık Ortadoğu Şampiyonası yapıldı. Şampiyonada Türkiye, Libya, Bulgaristan ve Almanya'da 120 köpek yarıştırıldı. Sahipleriyle yarış alanına çıkan köpekler, ırk standartları ile iz arama, koruma ve itaat kategorilerinde mücadele etti.

Yarış alanındaki köpekler hakem heyeti tarafından, sahiplerinin verdiği emirlere uyma ve anatomik özelliklerine göre puan aldı. Şampiyonaya Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği (WUSV) Asbaşkanı Wolfgang Tauber, Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş ile hayvanseverler katıldı.

Karataş, Türkiye'de ilk kez düzenlenen 1.WUSV Açık Ortadoğu Şampiyonası'na katılan köpeklerden dereceye girenler arasından dünya şampiyonasına katılacakların belirleneceğini söyledi. Şampiyonayı izleyen hayvanseverler de yarışma sırasında köpeklerle oynayarak vakit geçirdi.

Şampiyonada ırk standartlarına göre erkeklerde Sinan Cinoğlu'nun Baru Vom Fürsntrnbrunn, dişilerde ise Cem Berk'in Sahep Sultan adlı köpeği birinci oldu. İz arama, koruma ve itaat kategorisinde ise en yüksek puanı alan Murat Sporel'in Donato Drigon adlı köpeği birinciliği kazandı. Ödül töreninde dereceye giren köpek sahiplerine kupa verildi.