Adapazarı Belediyesi tarafından 2008 yılında Çark Deresi kenarında 25 bin metrekare arazi üzerinde yapımına başlanan, adını Sakarya’nın eski adı olan 'Sangarius'tan alan alışveriş merkezi inşaatı, müteahhit firma iflas edince tamamlanamadı.

Aradan geçen süre içerisinde inşaatın temeli sularla dolup bir göleti andırırken projenin ne olacağı ise belirsiz hale geldi. Adapazarı Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Dişli, Meclis kararı ile projeyi, yapılan harcamanın karşlığı olan 27 milyon lira bedelle satmak için yetki aldı. Ancak iki kez satışa çıkılmasına rağmen katılım olmayınca alışveriş merkezi inşaatı başlayamadı. Son olarak yapılan ihalede fiyat KDV dahil 19 milyon liraya kadar düşülmesine rağmen alan olmadı.

Temeli su içinde kalan tesisi basın mensuplarına gösteren CHP Serdivan İlçe Başkanı Haluk Akbay, milli servetin heba olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"20 Haziran 2008 yılında Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımı ile, Adapazarı Belediyesi'ne ait halkın malı olan 25 bin metrekare arazi üzerine Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin '5'inci büyük proje' olarak takdim ettiği ve adına Sangarius denilen binanın temeli atıldı. Bu binanın Mart 2009'da bitirilmesi öngörülmüştü. Ancak, geçen zaman içersinde bir türlü tamamlanmayan proje şu anda sular altında kalmış ve büyük bir bataklığa dönüşmüştür. Burada Belediye ve dolayısıyla halk çok büyük zarara uğratılmıştır. Serdivan Belediye Başkanı Sayın Yusuf Alemdar temel atma töreni sırasında AKP İl Başkanı idi. Şimdi kendi ilçesindeki Sangarius projesine neden çözüm üretmiyor?"

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm ise projenin müteahit firmadan kaynaklanan sorun nedeniyle bu duruma geldiğini söyleyerek, "Meclisten satmak için karar aldık. İki kez satışa çıkartılmasına rağmen alan olmadı. Tekrar satış için ihaleye çıkılacak" dedi.



ZT(MB/SS)